lördag 28 februari 2009

Lite grönt..

Hej! Lördag em...städning och röjning verkar aldrig ta slut..Tänkte bara visa lite saker som nyligen införskaffats!




Köpte två vårfräscha tyger på noll54 interiör. Gardiner till tvättstugan tänkte jag att det skulle bli.. Här i stan har det också öppnat en ny liten inredningsbutik med inredning i lantlig stil;" Iris o Doris" ..där köpte jag spetsen och det andra bandet!







Där köpte jag också den här gamla ommålade burken..gillar färgen :) De hade lite gamla grejer i den butiken också, kul!

Nu ska jag skynda mig att göra klart här så man kan slappa framför melodifestivalen sedan! ..och kanske kan det bli lite tid över till att sy imorgon!

Ha det bra alla som tittar in här!

måndag 23 februari 2009

Tradera & Semlor...

Hejsan! I morgon är det ju fettisdagen och det hör till att äta semlor. Affärerna börjar ju förvisso sälja dessa bakverk redan efter jul... konstigt nog har vi inte ätit några än i det här huset!




Den här tavlan ropade jag in på Tradera nyligen, fick den för utropspriset 20 kr :) "Solex"- ett preparat som man förr tillsatte i grädde för att få vispgrädde.. låter lite skumt! Förr måste väl folk haft tid att vispa grädden?






Det får nog bli en semla till fikat imorgon !



Även den här tavlan betalade jag 20 kr för på Tradera, den här produkten, Ekströms marsanpulver, finns ju kvar än idag, till skillnad från "Solex"...!



Tycker så mycket om den här 40-tals stilen på grejor! Tycker även om sötsaker ;)


Allt för idag! På återseende :)

torsdag 19 februari 2009

Nytt till tvättstugan..

Hej! Vi håller ju som sagt på med renovering av tvättstugan nu. Sakta men säkert går det framåt, men det är långt ifrån klart.. som vanligt tar vi det "viktigaste" först; pyntet! De där sista grejorna som är det roligaste :)




Stora burkar till tvättmedel köpte jag hos "Bröderna bus" i Karlstad..



Gjorde de här etiketterna, får se om jag behåller dem, vill så gärna ha fler typsnitt inlagt på datorn,.. är det någon som vet hur gör man för att få det?



En liten tavla som skall placeras någonstans när det nu blir klart ! Längtar!



Maria med bloggen Marias stil, http://www.mariasstil.blogspot.com/ skickade en utmaning till mig, det gäller att skriva 8 fakta /ovanor om sig själv...nu är det ju så att det var min 10-åriga dotter som faktiskt tog initiativ till den här bloggen, så det känns inte mer än rätt att hon får säga hälften, 4, fakta om sig själv...


1. Jag gillar fotboll. (spelar i Norrstrands IF)


2. Jag gillar geografi


3. Jag tycker inte om ärtsoppa.


4. jag vill bli skådespelare.



OK, 4 sista om mig:


1. Som liten ville jag bli "pingvinskötare", sedan arkeolog!


2. Jag har alltid fascinerats av öde hus och övergivna platser, att besöka ställen där människor levt som nu lämnats i förfall..


3. Jag äter inte skaldjur..


4. Jag har väldigt bra minne ! ( När det gäller vissa händelser långt tillbaka i tiden..kan komma ihåg exakt vad folk sa och med vilket tonfall t.ex )


Lägger till en 5:e också: Jag har egentligen inte tid att blogga!! Så nu måste jag avsluta..Ha en trevlig helg och tack till er som tittar in här, roligt att en del skriver en kommentar också!


söndag 15 februari 2009

Goda glassar!

Hej! I går, på Alla hjärtans dag, blev det tyvärr ingen fika-stund som utlovats här hemma..så vi fick ta igen det idag istället.

I höstas var vi i Gamla stan på ett litet cafe som hade lyxiga glass-strutar, tänkte då att vi skulle testa att göra likadana hemma :) så det fick det bli idag!
På våffel-strutarna penslade vi på smält blockchoklad högst upp, sedan strödde vi på cocosflingor eller strössel på chokladen.. men det kan man ju variera med vad man vill ! Nötkrokant t.e.x eller enfärgat strössel för esteten :)
Läckra glassar..hann inte fotografera barnens strutar, slurp ! sa det så var de borta..
Det var allt för idag!.. snart måndag igen :( Ha en bra vecka!

torsdag 12 februari 2009

Vitrinskåpet..

Hejsan ! Det lilla vitrinskåpet har nu blivit målat.. då återstår bara att bestämma vart det skall placeras och vad det ska innehålla! Vissa har ett behov FÖRST,.. innan de skaffar möbler och prylar. Andra, inklusive mig själv, skaffar grejorna innan man visste att de behövdes och letar sedan efter användningsområden :) !





Men det ordnar sig nog med det,.. vart det skall vara alltså! Just nu skulle jag kunna hålla igång dygnet runt med olika små-projekt som jag har på gång. Tyvärr räcker inte tiden till...


Men nu i kväll SKA jag vara duschad och klar 21.00! Vill inte missa "Knutby-Vägen hem" på TV 4 som sänds då!


HA EN SKÖN HELG!

söndag 8 februari 2009

Utflykt

Hej! I dag är jag riktigt trött! Var på en dagsutfykt med arbetskamrater till Norrköping igår.. cyklade hemifrån kl.06.30 för att hinna gå på bussen 06.45 och kom hem igen kl.01.15.
Det var hur som helst en trevlig dag med ett fullspäckat program..


Första stoppet var i Rejmyre där vi b.la tittade in på glasbruket. Det var också lite andra små butiker i gamla lokaler som tidigare tillhört glasbruket...mysigt!




I en antikaffär hittade jag det här lilla vitrinskåpet som kostade 150 kr. Det är nog inte direkt "antikt" dock,.. Tänkte måla det vitt! Fick syn på två fina gamla lakan med brodyr på också, 20 kr, men den vänlige butiksägaren skickade med dem gratis :)

Den fina brodyren i närbild..Tänkte sy gardiner till vardagsrummet av de här lakanen (när man nu får tid till det ..?) Skall det sys måste jag ha lugn och ro omkring mig !

Vi stannade även till i Häradshammar där det finns ett Zarah Leander museum. Det var intressant att få reda på mer om henne..hon var ju faktiskt född här i Karlstad ! En massa underbara gamla fotografier fanns det att beskåda...

...Liksom vackra kläder hon bar ! Även mycket av hennes hår (!) fanns bevarat.. kunde inte motstå impulsen att känna på det !

Sedan avslutades kvällen i Norrköping med middag och föreställningen "Cabaret" på teatern. Jag hade absolut inga som helst förväntningar inför den..men oj! Vad bra det var !

Gäsp..nu måste jag ta tag i det sista inför veckan.. återkommer förhoppningsvis med ett nymålat vitrinskåp !

onsdag 4 februari 2009

Nästan som julafton..!

...var det när jag idag hämtade ut mitt paket ! Jag vann ju en jumbokopp i en utlottning i söndags! Paketet var grönt med ett naturfärgat band runt och en adresslapp skriven med kalligrafi-penna. Det var så fint att jag tänkte fotografera det..men då var batterierna i kameran slut, och jag var såpass nyfiken att jag inte orkade hålla mig utan öppnade paketet!




Inuti det gröna paketet var visst det "Riktiga" paketet! Med en keramikängel på ! Vad roligt det är att få sådana här fint inslagna paket... jag blev tvungen att byta batterier i kameran trots allt :)

Koppen var mycket större än jag tänkt mig, jag fick ta en plättar i luften för att fylla ut med, men det blev riktigt bra.. ! Hade hellre fotograferat i dagsljus dock.



Jag hade inget sisal (eller vad det heter?) hemma så det fick bli lite glaskross på jorden. Jag böjde till ett hjärta också som plättarna virades runt på. Det är ju inte långt till alla hjärtans dag..


Hjärtligt Tack för den fina vinsten Marianne! Jag är så glad !


Glöm inte att titta in på Mariannes blogg, http://www.skonagrona.blogspot.com/ !


Ha en fortsatt bra vecka , här snöar det för fullt!


söndag 1 februari 2009

Kalashelg med vinst !

Hej! Den här helgen har vi firat en 5-åring med kalas både på Lördag och söndag!!




En hel del paket har öppnats.. Fina och roliga presenter alltihop !









Prövade att baka cupcakes a´la Leila och dem blev goda! En sak som underlättade var att ställa muffinsformarna i en " muffinsplåt", då är det lättare att få fin form på cupcakes!






Här på "Leklandet" på Nöjesfabriken i Karlstad spenderade vi 3 timmar på Lördagen..pust! Ett roligt ställe helt klart...men ganska jobbigt för föräldrar att hålla koll på 8 barn i denna gigantiska lekanläggning :)



I "Piratrummet " hade det dukats upp pannkakor, sylt och grädde ! Ett lyckat barnkalas med mycket trötta barn och föräldrar kan vi konstatera att det blev..

Som final på denna festglada helg väntade en jätterolig överraskning mig när jag slog på datorn för en stund sedan,.. VINST ! I utlottningen hos "Sköna och gröna ting" !! www.skonagrona.blogspot.com

En jättefin jumbokopp var första-priset! Kul ! Den ska jag försöka plantera någon fin vårblomma i , stort tack för den!! Till höger ser ni hur koppen ser ut! Klicka på bilden eller här ovanför för att komma till den mysiga bloggen!

Ha en bra vecka!