måndag 23 februari 2009

Tradera & Semlor...

Hejsan! I morgon är det ju fettisdagen och det hör till att äta semlor. Affärerna börjar ju förvisso sälja dessa bakverk redan efter jul... konstigt nog har vi inte ätit några än i det här huset!
Den här tavlan ropade jag in på Tradera nyligen, fick den för utropspriset 20 kr :) "Solex"- ett preparat som man förr tillsatte i grädde för att få vispgrädde.. låter lite skumt! Förr måste väl folk haft tid att vispa grädden?


Det får nog bli en semla till fikat imorgon !Även den här tavlan betalade jag 20 kr för på Tradera, den här produkten, Ekströms marsanpulver, finns ju kvar än idag, till skillnad från "Solex"...!Tycker så mycket om den här 40-tals stilen på grejor! Tycker även om sötsaker ;)


Allt för idag! På återseende :)

10 kommentarer:

Marias Stil sa...

Trodde först bilderna kom från kokboken du har i headern, det är samma stil på dem! Skitcoolt! Har du de tavlorna i köket?

Kram!!

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Ja, men visst blir det minst en semla idag.
Fina bilder - härligt!
Hälsn MAria

Mitt Egnahem sa...

Semmel-suget sätter in! Härligt nostalgiska bilder du hittat!
Ha det! önskar Värmländska Mitt Egnahem

Noll54/Eva-Karin sa...

Härliga bilder! Jag har käkat många semlor och fler blir det!
GÖRGÖTT!

Visst är sängen fin! Ett fynd för 400kr.Lycka!

Ha det så gott!
E-K/noll54

livet på utanäs sa...

Hallå där !

Jag fullkomligen ÄLSKAR din blogg , du visar alltid så underbara bilder ... kan avslöja att jag är Hushållslärare sedan 20 år tillbaka =)

Jag har inte heller haft Ranunkler någon gång förut , så vi får väl se om det blir "plötslig död" ...

Ha det gott i gott gott
Kram Sussi O

Fröken Fräken sa...

Vilka fina tavlor - härligt med lite gammaldags charm. Håller med, den där tillsatsen lät ju ganska skum.. men å andra sidan finns det ju ett och annat konserveringsmedel och annat knepigt i det man äter nu för tiden...

Designe sa...

Vilka härliga tavlor! Blir frestad av bakverken! :) Jag började med semlor tidigt i år och har ätit måååånga! :) Trevlig helg! Kram

husno15 sa...

Härliga bilder!
Trevlig helg!

Skattkammaren sa...

Vilka fina tavlor! Solex-tavlan skulle jag verkligen vilja ha också, jag älskar nämligen semlor...

disa sa...

感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人