fredag 8 januari 2010

Ett evigt plockande..

Hej! Idag började jag plocka bort julsakerna, hann inte klart riktigt tyvärr. Allt plockande med grejer leder till så mycket annat plock här och där. Det är saker som ska till olika lådor och platser, ljus som inte brunnit ner, risiga julblommor och barrande smågranar över högt och lågt! Istället för att sortera tillbaks och städa, blir jag ståendes och försöker "pynta till det" på ett för årstiden passande sätt..

"Olles skidfärd" passar som dekoration nu.. det är ju inte vår i luften direkt!

Gamla bok-illustrationer är oftast väldigt fina och lätta att variera efter årstid..

Bort med eljusstakar och stjärnor i fönstren.. gardinerna skall också snart bytas!

Amaryllisen, som turligt nog är vit, klipptes av och fick bli snittblomma istället!

I morgon är det "värsta" kvar; Granen! Finns det något tråkigare än att plocka ur julgranspynt? Tror inte det.. men om det går hyfsat snabbt med att få bort all jul, skall jag börja måla vårt blivande gästrum! .. DET är lite roligare :)!

Hej Svejs!

15 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Här är man uppe med tuppen!
tack för din gulliga kommentar på min blogg!
Ja du det tar sin lilla tid att plocka undan julen, jag brukar ta lite undan för undan, till slut är allt borta!
Fina bilder du visar,Ditt föregående inlägg med sängen och kuddarna var så underbart kuddarna var gudomliga!
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Kathrine!

Älskade pion sa...

Imorn ryker julpyntet här hemma.Lite skönt faktiskt,säger en som bara ÄLSKAR julen,men så är det. ;)Ha en skön helg. kramar Ulrika

Sköna o Gröna Ting sa...

Vilken mysig bok.., vackra bilder i den:)
Ja du.., det där med att städa undan julen brukar innebära att hela jäkla huset får en total förändring.., men det får vi väl se positivt:)
Amaryllisar är ju så vackert att ha i vas.., skall prova det nästa år!!!

Hoppas din helg blir varm och skön
Kram kram

Marianne

Marita sa...

Jag är likadan, kan inte bara ta bort julpyntet - måste liksom få ordna till det där jag just har tagit bort! Gillar inte när det ser oarrangerat ut! Vi har tagit bort allt utom amaryllisar som fortfarande är fina...de röda sammetsgardinerna i vardagsrummet får hänga kvar lite till - de är så bra att hålla lite kyla borta.
kram, Marita

♥ Pia..... sa...

Hallo.....suck här är en till som försöker få bort julen..det går liksom sakta..plockar än än häroch går ett varv..flyttar några saker dit och så vips så satt jag vid datorn..förstår inte vad som hände:)..nää det är nog bäst jag tar ett röjartag till..boken din gav mej lite nostalgiska funderingar igen..ha de gött..kram..Pia

Lisa-Maja sa...

Hejsan!
Jag håller med dig helt och fullt vad gäller julsakerna....börjde lite smått idag, men så blev jag ståendes vid något och försökte få till det efter årstid som du skrev och så tar allt bara så lång tid...just nu har jag lagt ner det och ska försöka mig på middagen istället...tycker att kylan tar musten ur mig på nåt sätt, jag fryser hela tiden trots att vår panna går på fullt järn.
Du gör det fint i alla fall och jag tror faktiskt att jag också har den gamla läseboken nå´nstans i våra hyllor, jättefina bilder, har faktiskt inte tänkt på det förut.

Trevlig helg!
kram lisamaja

Susanne sa...

Ja det där plockandet känner jag igen..Som mig..Istället för att hålla mig till en sak så plockar jag överallt och det blir det ju ingen ordning av..Ja snart julgran ut här oxå..Inte så kul..Kram i vinter kylan Susanne

Sussi sa...

Tack för att du tittade in till mig oxå.
Ja visst är det trist att ta bort julen, det tar liksom längre tid än att ta fram, konstigt? Jag började också idag men när jag blir klar, det vet i sjutton?
Vad kul att andvända sagorna på det viset. Fönstret blev ju alldeles lagom vinter.
Trevlig helg Sussi

Mia sa...

Vad duktig du är. Jag hade också planer på att börja blocka bort julen nu i helgen (mellan innebandymatcher och kusin-kalas) Inser dock att det får ske lite pö om pö och tröstar mig med att det inte är Knut, när julen dansats ut ut, förrän på torsdag nästa vecka ... får väl se om jsg hinner färdigt tills dess.
Ha en bra vecka!

Kicki sa...

Hej Hej
Ja visst håller man på och plockar hur länge som helst efter jul.
Granen min är ute, men har en och annan julsak kvar.
Du hade gjort så fint med bilderna från boken.
Kudden Du köpt av Karin var också jättefin.
Ha det Gott
Kram
Kicki

Sköna o Gröna Ting sa...

Kikar in för att jag behöver inspiration.., idétorka men det kliar i fingrarna som attans!!!
Måndag, ny vecka och nya tag....
Hoppas din helg har varit lugn och skön.
Önskar dig en härlig start på veckan...
Skickar med en massa värmande kramar
Marianne

Vardags-mirakel sa...

Jag håller med dig ang. granen... så fint du pyntar , vinterkänsla men utan julesaker. Skönt när man fått undan allt som påminner om julen och kan se fram emot våren som kommer. Ha det bra, kram Eva.

Huset vid ån sa...

Visst tar det tid med allting...Och julgranspynt är riktigt tråkigt att plocka bort! Men det är skönt sen när det är klart....Jättefin o charmig bok du visade! Ha en fortsatt bra vecka! Kram Therese

Mitt Måleri sa...

hej
ja att städa efter julen kan ta sin lilla tid...men du visar härliga bilder =)
kramar pia

Jenny sa...

Hej!
Vad fint att pynta med en barnbok, vilken bra idé:)

Ha en trevlig eftermiddag!

kram Jenny