onsdag 4 mars 2009

Bilder från hallen

Hej! Vi har två hallar hos oss,.. den lilla hallen som man först kommer in i , är inte renoverad.
Den andra hallen ser ni här. Det var det första rummet som vi var tvungna att renovera p.g.a att vi flyttade en hel del garderober därifrån..

"Hyllan", eller vad man ska kalla det, fick vi bygga för att inuti den få ståhöjd i en nygjord trapp ner till källaren. Vi går alltså ner till källaren bakom dörren in till vardagsrummet, som ni skymtar rakt fram.Vitrinskåpet som jag målade står här nu..den uppmärksamme ser också att vi inte hade lärt oss att tapetsera hörn.. :) tur att man lär sig mer efter hand! Måste förresten rätta till det..nån dag...

Egentligen gillar inte jag oäkta blommor, men gjorde ett litet undantag för de här primulorna..

Innan vi flyttade hit 2004,.. lovade jag att "när vi köper hus - då skall vi ha en HEL VÄGG full av teckningar ! " Nåja.. en halv vägg lyckades vi åstadkomma i alla fall !


Det knepigt placerade väggskåpet är byggt för att dölja proppskåp och förvara nycklar i. Målade det med skoltavel färg, så fick det en kom i håg funktion också !

Här pyntas det om efter säsong, telefonen i bakelit är en favorit så den får alltid stå kvar.. tavlan bakom är en tidning från december -31 som hittades inuti väggen när vi gjorde trappen ner till källaren , visar den lite närmare en annan gång!

Hej så länge!

9 kommentarer:

X-blog sa...

Tjusig hall!!
Önskar mig oxå något så vackert och rymligt, men det lär ju inte bli i denna lägenheten... ;)

Ha en skön onsdag!

Marias Stil sa...

Stor och rymlig och ljus och fin! Så fint ni har det! Gillar dörrarna, exakt sådana jag letar efter!

Kram

Karin sa...

Hej!

Tack för titten och din rara kommentar hos mig! Jag ser att ni också tycker det är viktigt med detaljer *ler*. Det är ju ett pusslande när man ska renovera gamla hus, coh ni har verkligen lyckats bra med alla lösningar!

Du är varmt välkommen tillbaka till mig, och jag kikar gärna in till dig igen. Är det ok om jag länkar? Det blir ju lättare att hitta då!

Kram
Karin

Lisas torp sa...

Härliga, välkomnnande bilder från din hall! Det ser ju jättefint ut!

Du undrar om utflyktsmål i Sthlm framöver. Jodå, det finns ju massor! Men om ni vill fika och njuta lite - besök Rosendahls trädgårdar på Djurgården - buss 47 från centralen till ändhållpl. på Djurgården. Där kan man sen sitta och bara njuta i ett av växthusen som är ett café med underbara bakverk och smårätter. Säkert också köpa lite vårblomster och plantor etc.
Drottninggatan 88 och Årstiden är ett måste!
Inärheten finns också Ambiance, Bryggargatan 6B! De ligger länkade på min sida, titta där efter flera butiker etc.
Lycka till!
Kram
Lisa

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Tack för tipset om "Iris och Doris". Jag slängde mig i bilen och åkte dit i helgen. Och jag handlade lite occkså (kommer upp på bloggen i morgon).
Fin telefon! Och kul att även du hittat gamla tidningar
;-)
Kram MAria

Marias Stil sa...

Snacka om att folk är sjuka överallt! Bara man läser på bloggarna så är det mängder! Hoppas den lille kryar på sig!

Min stackars katt kastrerades igår, kan man vara hemma för vård av ynklig katt? I så fall tar jag det imorgon, en skön fredag!

Kram!!

Designe sa...

Vilken mysig hall med jättefin tapet och fint gammalt skåp! Jag gillade dina fusk-primulor, ser riktigt äkta ut tycker jag och de håller sig ju så mycket bättre oxå! :)
Jo, ang. mitt skåp i köket så finns det fler bilder under etiketten Köket hos mig! :)
Ha en trevlig helg!
Kram

Skatan sa...

Godmorgon!

Ja, det där med lampor är kul! Jag har också en hel del fina och rätt så dyra lampor som jag inte längre gillar. De är nyinköpta i förhållande till de gamla skrotisarna jag nu drar hem, och känns inte alls så charmiga! Jag ser att du har en nätt och fin liten skomakarlampa hängande - de tillhör mina favoriter!!

Önskar en fin helg.

/Anna

Fröken Fräken sa...

Vad många fiffiga lösningar! Den där hyllan som byggdes för trappens skull var ju himla smart, och man kan då inte tro att den var byggd för att dölja något.

Känner att jag kanske måste påpeka en sak angående betsning av korgar. Jag tror att de måste vara obehandlade för att det ska funka, har aldrig provat med lackade korgar tex.