söndag 8 mars 2009

Orientaliska ägg !Hej! I fredags var vi till Panduro och köpte lite material till påskpyssel. Köpte lite mindre ägg i styrolit och servetter samt decoupagelim bl.a.. blev sittandes framför "Lets Dance"
och pysslade. ( Varför är det alltid så svårt att bara sitta still och se på TV ? )

Jag återanvände några av kidsens påskägg från tidigare år - de där med skrikiga färger -och i stearinljusens sken, och vid åsynen av lite inredningsdetaljer som går i orientalisk stil, tyckte jag äggen skulle få en lite orientalisk touch även dem !

Buddha huvudet är köpt på Indiska, den lilla buddhafiguren är en present köpt i Bombay, Indien ... Påskägg från troligtvis Ica :) !

Har sett en uppmaning " Använd det du har " på en del bloggar, en jättebra uppmaning som jag tog fasta på när jag häromdagen hittade den här ljuslyktan i ett skåp. Även den köpt på Indiska, för ca 10 år sedan skulle jag tro. Det satt några glaspärlor i gammalrosa längst ner, dem tog jag bort och satte dit överblivna glasprismor istället.

Ja, det var lite i den orientaliska stilen det..ska förresten försöka göra lite ägg i Vintage stil också, men vet inte riktigt hur man skriver ut sådana bilder.. Tips mottages gärna!

Ha en bra vecka!

9 kommentarer:

Pia..... sa...

Hallo..du vad läckra påskägg..superfina..bra tips det där på att använda det man har..lite tager vad man haver..principen..kram..PIA

Karin sa...

Hej!

Vad mysigt att fixa påskägg, och så fina de blev. Jag är ingen pysslare alls, men nog blir jag sugen på att prova. Däremot vet jag inte var man kan hitta fina bilder. Perfekt att fixa med det man redan har, och så fin lyktan blev. Jag gillar återbruk, det är toppen!


Ha en bra vecka!
Kram
Karin

Ps, nu har jag länkat!

kullervilla sa...

Härliga påskägg du har knåpat ihop.
Så mysigt att kunna göra om det man har och använda det igen. Vi har blivigt inbjuda till en tema dag, där det skall visas hur man tar tillvara på gammalt på ett nytt sätt. Vi gör ju smycken av gamla bestick så dessa kommer vi att visa.
Men tror att det mer och mer återvinns i dessa tuffa tider.
Kramiz//kullervilla

Mitt Måleri sa...

hej
vilka konstverk =) rolig ide att återanvända jätte fina blev dom...snyggt med lite färg oxo.
ha en skön vecka
kram pia

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Jättefina ägg. Mina barn målade ägg hela helgen. Nu vänter de bara på att äggen ska fyllas med godis...
Kram MARIA

livet på utanäs sa...

Jag är totalt hopplös, jag kan aldrig vara i fred ...jag är för övrigt en mycket lugn person, men energin flippar ut i pysseliver... Tv:n kan vara så OTROLIGT uttråkande och då får man ju ha små egna projekt vid sidan om liksom, samtidigt som man umgås med mer engagerade tvtittare =)

Va KUL , nu börjar påskäggspysslet på "allvar" =)

Ha det bäst / Sussi O

Hjärtefröjd sa...

haha, ja de blev 2stycken på 4dar.... :)
ska bli kul me bonnaauktioner tiil sommarn oxå!!
kul att du vill va me i tävlingen! lycka till!!
kram linnea

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Oj, vad kul att du handlat hos Iris och Doris. Vore kul om du ville visa bild på ditt inköp. Det lät spännande med det blommiga täcket.
Kram MARIA

Daniel sa...

Vilka mäktiga ÄGG!!