måndag 23 mars 2009

Våffeldags !

Hej ! Nu på onsdag är det ju våffeldagen, men vi tjuvstartade häromdagen och gräddade våfflor till lunch... vårat våffel-järn är gammalt, jag tror det är från 50-talet. Den här lite bulliga modellen är trevlig och bottenplattan har en fin gräddvit kulör.


Fast att det är ett gammalt våffel-järn så blir det ganska bra resultat! När det här järnet går sönder skulle jag gärna skaffa ett nytillverkat i den här gamla stilen, om det nu finns? (Kylskåp, brödrostar mm. finns ju i retro-stil så det dröjer väl inte förrän det finns våffeljärn med ..)

Nu ska jag ner till tvättstugan och måla sista varvet på en gammal strykbräda som jag ropade in på auktion i somras, hoppas jag kan visa bilder på hela tvättstugan snart!

Oj, nu märker jag t.o.m själv att det bara låter som att vi har GAMLA grejor!! Och det har vi ju...nästan! :) Ha en bra vecka!

20 kommentarer:

Pia..... sa...

Hihi...ja det lärt som om du bara har gamla grejer..hihi. men det har jag med..fast det där järnet det har min mamma skulle vilja ha det själv..som du säger så gräddar det gooo våfflor..eller som det heter här..vaffler..vi gjorde vaffler igår och åt & njöt..mums..fina bilder med vafflera & järnet..riktigt nostalgiskt....kram..PIA

kullervilla sa...

Vilket mysigt våffeljärn… gräddar säkert mumsiga våfflor…blir riktigt sugen. Kanske skulle satsa på att göra några i morgon.
Kramiz//kullervilla

VACKRA hem och interiör sa...

Hej! Av din blogg att döma kommer du säkert att älska Leilas magasin. Vad många roliga inredningsdetaljer du verkar ha, förutom våffeljärnet som bara var helt underbart.
Kram Pia

Skatan sa...

De där gamla järnen är de allra bästa! vi har farmors gamla i stugan och det åker alltid fram när det är våffelfest. Moderna kan slänga sig i väggen... :)

/Från en annan med våffelfest!

Maria i Lilla villa vita sa...

Åh, så sugen jag blev på våfflor. Jag äger inte ens ett våffeljärn, ännu! Jag brukar låna min mor och fars, när det är våffeldags. Men nu har vi flyttat till en annan stad. Så det är väl dags att bli "vuxen" och skaffa sig ett eget. Tack för fin inspiration på din blogg!
Kram Maria

Designe sa...

Mums va gott! Vi fick våfflor på jobbet igår! :)
Härligt med gammalt järn!
Ha en härlig vecka! Här skiner solen! :) Kram

Mitt Måleri sa...

HEJ
så gott med våfflor, tyvärr har mitt gått sönder så jag har bjudit in mig själv till mamma så jag oxo får goda våfflor =) härligt gammalt järn du har.
kram pia

Fröken Fräken sa...

Säga vad man vill, men saker från förr håller bra mycket längre!!

Jepp, här är det väldigt snabba ryck som gäller när man kommer hem med pyssel och idéer kring vad man ska göra med det. :-)

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Vilket härligt våffeljärn!!!!
Vi smaskade också våfflor häromdagen. Hoppas du får en bra helg!
Kram MARIA
PS. Jag har en tävling på min blogg nu. Kika in om du vill. Ds

Vittblandat sa...

Hej!
Vad kul att du hittade till mej så att jag hittade till dej! Härlig smak för gamla fina prylar du har, precis i min smak! Och jag förstår ju att du gillar Leila! Ha en fin helg!
Katja

Vittblandat sa...

Glömde säga...
att du kan kolla in Leilas program på TV4.se ;)
Kram Katja

Marias Stil sa...

Har just ätit fyra våfflor, visst är det gott men oj så mäktigt! Ha en skön helg i vårsolen!

Kram

becca sa...

Tänk vilken kvalite det va på saker förr, inte tror jag att mitt relativt nya våffeljärn funkar om 50 år, såg att kitchenAid hade ett ursnyggt våffeljärn, önskar mig ett sådant! Kram Rebecca.

Noll54/Eva-Karin sa...

Visst har vi härligt vårväder! Vill ut i trädgården nu,,,hoppas på lite ny inspiration imorgon!

Har också ätit våfflor, yngste sonen fyller på våffel-dagen,,alltid våffeltårta då!

Ha en skön helg!
E-K/noll54

Lottaspace sa...

Mums vad gott med våfflor! Blev tyvärr inga för mig på våffeldagen iår.

Ha en skön helg!

Lotta

becca sa...

Hej igen! Det blev en tur till hemtgårn idag, det va som vanligt mycket fint och man blir jätte sugen på att stor handla! synd bara att pengarna inte räcker lika länge när man har mammapeng. Kram.

Mia sa...

Nu var det längesedan jag tittade till er! Vad flitiga ni varit med inlägg .... Appropå våffeljärn i retrostil så går jag själv och suktar efter en variant från Kitchen Aid som bl a finns hos Bagaren & Kocken (mitt halv-gamla Hugin är liksom inte "rätt retro")...så visst finns det redan ... Ha en fortsätt skön helg! Mia(& Ellen)

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej igen!
Kul att du ville vara med i min tävling. Lycka till!!
Stor kram Maria

VvW Design sa...

Vilket fint våffeljärn ni har. Har själv kollat på en sådant några ggr förrut men vågar inte köpa det på loppis riktigt .... det går ju inte att göra rent de så bra, eller hur? Jag kanske ska våga det ändå ..... Ha en trevlig helg.

Anonym sa...

感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人