tisdag 27 januari 2009

60 kr bjudet !

Hej alla! Vill visa ett bord som jag ropade in för 60 kr på en bondauktion. Det var faktiskt lite väl "skabbigt" tyckte jag själv när jag fick se det på nära håll..



Nu har jag målat det vitt, men egentligen är jag inte förtjust i att måla över originalfärger. Fick göra ett undantag med det här bordet för bordsskivan var så sliten.. och det som inte syns på den här bilden är att klaffen på andra sidan var halvt av !



Hur många inropade saker har jag inte försvarat genom åren, när man fått frågan vad man ska ha allt till ? Dessutom trasiga saker.. Erkänner att det KAN bli lite impulsivt ibland :)







Hämtade också ner en gammal symaskin från vinden,.. för ca. 10-12 år sedan hade jag en grym "symaskinsperiod " :) jag tröttnade sedan på dessa , men nu kändes det lite kul igen!



Även spegeln fick komma ner från vinden..den lilla tavlan bredvid fick jag med i en fyndlåda på en auktion. "Som din dag är så skall din kraft vara" lyder budskapet! Exakt en likadan tavla fick jag se att det fanns i helbrägdagöraren FA Boltzius orörda hem i Skåre som nu är museum.

Närbild på den lilla portmonnän som ligger på pigtittaren!

Ha en fortsatt bra vecka! Tack för att ni kikar in här!

fredag 23 januari 2009

Bakverk !

Hejsan ! Den här veckan har det varit fullt upp med allt möjligt som inte rör hus, hem, inredning eller något annat intressant..& nästa helg ska det vara 5-årskalas här! Måste börja planera inför det! Något måste bakas förstås..



Den här lådan som kokböckerna står i köpte jag i en antikaffär i Nora. Konditori vetekattens receptbok innehåller fina bilder och mycket goda bakverk..tyvärr lite för avancerade för att slänga ihop på en kväll efter jobbet :(






Sådana här gamla häften med recept kan man hitta för en femma på loppisar! Brukar innehålla många bra tips! Vad sägs om Rumfords nya bakboks "Förslag till trevliga kaffe, te och chokladbord med Rumfordbakverk"? Ett av dem lyder:



KAFFEBORD MED ORIENTALISK TÅRTA OCH CIGARETTER "Under varje kopp en liten spetsduk, och en större under kakfatet mitt på bordet. Några blommor, som ligga i en låg skål, utgöra blomsterdekorationen.Ett högt ljus i dekorativ porslinsstake står vid sidan."

Nja..det kanske får bli att titta i Leilas "piece of cake" i alla fall! Det var allt för idag..Trevlig helg till er som tittar in här och tack till er som har lämnat en kommentar :)














söndag 18 januari 2009

Söndagspyssel



Hej! Just nu håller vi på att måla om i tvättstugan. Ska bli otroligt skönt att få lite fräschare där, som det har sett ut tidigare går inte att visa bilder på..det var helt bedrövligt..! Tyvärr medför ju alltid renovering på ett ställe att det blir rörigt på andra ställen, så nu har vi tvätt hängandes i vardagsrummet och sovrummet istället... i köket är det lugnt än så länge..




Bakade grahams-tekakor idag.. det är inte ofta vi äter hembakt bröd nuförtiden.



Njuter av en god kopp te och av att så smått börja planera för lite nytt i trädgården.. boken heter "Drömmen om en trädgård", av Sanna Töringe.


Nej, nu är det dags att sätta fart igen, söndagar har blivit allt annat än en vilodag, i det här huset i alla fall... :( det är vissa saker som måste klaras av inför en ny vecka! Lika bra att få det överstökat!

onsdag 14 januari 2009

Mera lådor !



Hejsan! Det är det ju inte direkt nödvändigt att köpa mer saker till hemmet..det är sällan man verkligen behöver mer saker liksom. Ena stunden rensar man, andra skaffar man sig mer !

Det har jag gjort -Igen-.. har köpt två fina lådor av Pia som har bloggen "Mitt Måleri",

http://www.pwahlberg.blogspot.com/ de var så himla fina så jag kunde inte låta bli..




Den här lilla lådan fick stå på hyllan i badrummet, apoteksflaskorna bredvid ropades in på auktion i somras- en stor från Apoteket Älgen i Arvika och den lilla från Apoteket i Kil !



Den andra lådan får stå i köket, kanske i skafferiet så småningom, texten på lådan (typsnittet) har jag alltid tyckt så mycket om ..



Här ser ni en söt blompinne som Pia skickade med :) "Ha en bra dag" står det på den! Tack Pia ! Den vita Julstjärnan i fönstret får stå kvar ett litet tag till , men får sällskap av pärlhyacinter!


På återseende!


lördag 10 januari 2009

Nål och tråd..

Hej! Jag vet inte om det är p.g.a att det är nytt år, en slags ny start som gör att lusten att rensa håller i sig? Nu var det städskåpets tur att få sig en "Omgång"..







I städskåpet förvaras sybehör i en liten minibyrå från Ikea som jag säkert har haft i minst 15 år. Jag har varit sugen på att måla den förut, men det har inte blivit av förrän nu. Hittade färg i skåpet när jag städade så det var lätt att sätta igång!




Jag fick lust att göra en lite "Skarp Kalligrafi" inspirerad look på byrån, jag hade en bild i huvudet hur jag ville att resultatet skulle bli, och den stämde inte helt med hur det verkligen blev !! Texten blev för stor.. :( men nu har jag kollat på den ett tag och bestämt mig för att den får duga.


Jag slängde en del gamla band, vissa härstammade nog -av färgerna att döma- från det glada 80-talet tror jag ..cerise var en populär färg då ;)






Skönt att få lite ordning på de här sakerna!


Idag vid halv tre tiden tog vi en liten utflykt till Alsters strandbad .Så här fint såg det ut då när sostrålarna bröt igenom molnen! Det är is på Vänern.. Hej så länge!

tisdag 6 januari 2009

Rensat & städat !

Det finns vissa "problemområden" i huset, som är mer jobbiga än andra att ta tag i när det gäller städning. Det för liksom alltid med sig så mycket plock-arbete, som man skjuter upp i det längsta..men nu äntligen har den årliga utrensningen ägt rum här !!


Fort fram med kameran...det är sällan som rummet är i fotograferbart skick..



Det finns vissa som anser att rummet är för "prinsesslikt" för en 10-åring, och vill ändra b.la färgsättningen, :) men det får vänta eftersom vi ska göra en liten rockad när det gäller rummens placering om ca. ett halvår.




Det för med sig mycket bra saker när man har rensat och städat: Man hittar kul saker som man hade glömt att man hade, kreativiteten får ny fart när man kan sitta vid ett rent skrivbord , och sist men inte minst man kan äntligen gå in i rummet utan att bli irriterad!

..visst ja, glömde att det blev en hel kasse full med småplock till en ev. vårloppis också!

(..Typ "allt i lådan 1:- styck" ) !!

fredag 2 januari 2009

Förvaring..

Hej och God fortsättning på det nya året!

Har blivit lite småseg under ledigheten.. så det har inte hänt så mycket på inredningsfronten här hemma,.. bortsett från att det har städats och ändrats om lite på hyllorna i köket..

Burkarna rymmer allt möjligt som är bra att ha lättåtkomligt; cornflakes, cocos, kakor, ja t.o.m pärlplattor och värmeljus!

Här i förvaras det färgkritor..(det är ju ändå alltid vid köksbordet som det ritas.)

..Å på söndag ska den glada julen städas ut! Nästan synd på vår fina gran.. Hej så länge!