lördag 10 januari 2009

Nål och tråd..

Hej! Jag vet inte om det är p.g.a att det är nytt år, en slags ny start som gör att lusten att rensa håller i sig? Nu var det städskåpets tur att få sig en "Omgång"..I städskåpet förvaras sybehör i en liten minibyrå från Ikea som jag säkert har haft i minst 15 år. Jag har varit sugen på att måla den förut, men det har inte blivit av förrän nu. Hittade färg i skåpet när jag städade så det var lätt att sätta igång!
Jag fick lust att göra en lite "Skarp Kalligrafi" inspirerad look på byrån, jag hade en bild i huvudet hur jag ville att resultatet skulle bli, och den stämde inte helt med hur det verkligen blev !! Texten blev för stor.. :( men nu har jag kollat på den ett tag och bestämt mig för att den får duga.


Jag slängde en del gamla band, vissa härstammade nog -av färgerna att döma- från det glada 80-talet tror jag ..cerise var en populär färg då ;)


Skönt att få lite ordning på de här sakerna!


Idag vid halv tre tiden tog vi en liten utflykt till Alsters strandbad .Så här fint såg det ut då när sostrålarna bröt igenom molnen! Det är is på Vänern.. Hej så länge!

10 kommentarer:

Maria sa...

Jag har också känt mig lite rensarsugen nu på nya året. Kanske kommer sig av att man röjer bort en massa julgrejor och får en slags nystart bland alla prylar??
Tycker att det blev väldigt bra med ordning i dina lådor och textningen är ju snygg!!

Älfgärdet sa...

Så gôtt att renslusten håller i sig! Vi fick igår äntligen in dörren till vår inglasade balkong, så nu drar det inte så jädrans efter golvet! Mera ljus fick vi in också :).
Vacker bild vid Alstern. Jag har varit med barnen till Dömlebacken idag & det var så skönt att bara vara ute, trots det gråa vädret så var det fullt i backen.
Rosbeställning kan man med fördel göra ganska snart. Man fyller bara i vilken vecka man vill ha leverans. Har du sett någon vit som passar det du tänkte?

Älfgärdet sa...

Ja det var ju inte Alstern ser jag nu...Vänern är lika vacker :)

hemtrevnad marie sa...

Hej du!
Haha, du undrade hur stort hus vi hade egentligen...du, vi har ett väldigt litet hus...egentligen alldeles för litet för 6 pers!
Det är väl inte ens 130 kvadrat, och då är nog varje vrå inräknad ...och en gosse sover i en kattvind...dock en isolerad sådan!
Grejen är väl den att jag flyttar runt brôten och pyntar om i ett annat rum, hihi!
Ha en fin söndagkväll!!
kram

Fröken Fräken sa...

Ja, jag tycker att du kan vara nöjd med din skapelse! Jag har också rensat en hel del, helt enkelt nödvändigt för att nya loppisfynd ska få plats...
Tyvärr kommer väl även de mest hemska inredningstrender igen, men jag går ut och lovar hårt att jag aldrig ska grönbetsa något. ;-)

Hulda sa...

Så flott liten kommode. Det ble jo kjempefint med ordene du har malt på. Så fikk du jo også orden i sysakene dine. :)

Mia sa...

Konstigt/Kusligt nog (fast inte så förvånande kanske ...) delar jag din histora om IKEA's Moppe-byråer (med den skillnaden att jag inte kommit i mål vad gäller målningen och textningen dock...) Nu när arbestrummet på övervåningen börjar ta form tänkte jag ta tag i projekt "Moppe Make Over" ... skrev t.o.m ner det på min (mycket välfyllda) att göra lista häromdagen ... och ser nu att du lyckats avsluta samma projekt ... som sagt ... kusligt.. Jag tycker dina lådor blev gör bra!

Vit poesi sa...

Är också sugen på att rensa och slänga!!! Vill ha rent och lite saker just nu, men är en samlare så det blir snart fullt ut!!
Ha en fin vecka
kramar Malin

hemtrevnad marie sa...

Du undrade om jag bodde långt ifrån Dalskog...ja, det är en bit...bor ju närmre Värmland om man säger så....det är nog minst fem mil till Dalskog ...är inte så ofta åt det hållet....men du är välkommen när det drar sig mot loppistider!
kramis

Mitt Måleri sa...

hej
vad glad jag blev när du tyckte om lådorna =) så fint du har textat på lådorna....skönt att rensa precis vad jag tänkte sysselsätta mig med idag...
ha en skön dag
kram pia