fredag 23 januari 2009

Bakverk !

Hejsan ! Den här veckan har det varit fullt upp med allt möjligt som inte rör hus, hem, inredning eller något annat intressant..& nästa helg ska det vara 5-årskalas här! Måste börja planera inför det! Något måste bakas förstås..Den här lådan som kokböckerna står i köpte jag i en antikaffär i Nora. Konditori vetekattens receptbok innehåller fina bilder och mycket goda bakverk..tyvärr lite för avancerade för att slänga ihop på en kväll efter jobbet :(


Sådana här gamla häften med recept kan man hitta för en femma på loppisar! Brukar innehålla många bra tips! Vad sägs om Rumfords nya bakboks "Förslag till trevliga kaffe, te och chokladbord med Rumfordbakverk"? Ett av dem lyder:KAFFEBORD MED ORIENTALISK TÅRTA OCH CIGARETTER "Under varje kopp en liten spetsduk, och en större under kakfatet mitt på bordet. Några blommor, som ligga i en låg skål, utgöra blomsterdekorationen.Ett högt ljus i dekorativ porslinsstake står vid sidan."

Nja..det kanske får bli att titta i Leilas "piece of cake" i alla fall! Det var allt för idag..Trevlig helg till er som tittar in här och tack till er som har lämnat en kommentar :)


11 kommentarer:

Älfgärdet sa...

De är helt underbara de här gamla kokböckerna. Men som sagt, ibland lite svåra att baka efter i vår tid där det ska gå snabbt - helst. Jag önskar jag hade tröken att sätta surdeg tex. Tycker så mycket om det. Some day... Ha en trevlig fredag i snöovädret. Underbart!

Marias Stil sa...

Åh, vilket tips! Vill man veta hur det verkligen skulle se ut då så är det ett ojämförligt verktyg!

Leila är allt bra hon, hon har två hedersplatser på min blogg. Har dock inte bakat nåt från hennes "Piece of cake" än, kan inte baka så vill liksom inte förstöra den magiska känslan hennes bok ger. Du får skriva vad du bakar så kanske jag blir sugen!

Ha en skön helg!!

kram
Maria

Fröken Fräken sa...

Oj, vilka charmiga bakböcker. Det är synd att det som verkar godast är det som är mest joxigt att laga till och kräver mest ingredienser som man inte har hemma...
VAd konstigt med Granitpennan! För mig har det gått jättelätt att ta bort, jag brukar använda mitt såpvatten, och det har även funkat när jag skrivit med pennan på fönster.

Designe sa...

Vilka härliga bak- och kokböcker! Gillar särskilt vetekatten!
Jo, du skrev hos mig och undrade lite om alla bloggare har butik som åker till formex...inte jag..hade turen att få följa med en kompis :)..men önskar jag hade en butik för man blev ju sugen på att handla där! :)
Trevlig helg! Kram

Anonym sa...

Ett litet tips gå in på bagarstugans blogg finns MASSOR av goda recept/Sylvia

kullervilla sa...

Gillar din låda och dina underbara böcker :=)
Titta in till oss vi har något till dig.
kramiz//kullervilla

Marianne sa...

Hej!
Tittar in till dig ibland men nu tänkte jag att jag ska kommentera. Vet ju själv att det är kul om någon ger sig till känna.
Du har mycket fint att titta på. Och så är du väl värmlänning om jag förstått det rätt. Själv bor jag 2 mil söder im Kristinehamn.
Ha det ba!

Helena sa...

Så fina böcker! Ska kika runt lite till, har inte suttit vid datorn på en vecka och då missar man en del. Ha en bra vecka/ Helena

Mitt Måleri sa...

hej
jag har nåt gulligt till dig att hämta =) du får självklart välja eller ta båda 2
kramar pia

livet på utanäs sa...

Hej !

Det är verkligen fint med de gamla receptböckerna som man kan hitta lite här och där. Man är nog född flera , flera år för sent ... =)

Jo ,du textilbilderna var det . Jag har gått in på vintage resources och kopierat några fina bilder.Sedan har jag köpt transfer papper i bokhandeln. I förpackningen står hur du gör. Tänk på att ha ett hårt underlag , typ en masonit skiva . Det jäklades från början, men sedan funkade det bra . Lycka till !

Ha det bäst /Sussi O

Skatan sa...

Vilka otroligt charmiga böcker och köksting du har samlat på dig! Jag måste kika igenom bloggen igen :)

Ha en fin dag,

Anna