tisdag 30 december 2008

Nytt år.. och nya fynd?

2008 bjöd på en hel del fynd trots att det var en ganska auktionsfattig sommar. Tror att jag endast var på EN ynka sommar auktion. Men där ropades det in en hel del i och för sig..vill minnas att bilen var helt full på hemresan! Det var grejer till trädgården b.la och lite andra "bra att ha saker" som jag förhoppningsvis kommer att få användning av under 2009.. Men det har jag inga bilder på än..

"Vid 42 års ålder var porträttet ritat" står det på baksidan av den här fina tavlan från 1882. Ett fynd från loppisen hos Madeleine, www.alfgardet.blogspot.com i augusti. Priset var så skamligt lågt att jag nästan skäms, får gottgöra dig på något vis Madeleine..

Priset för bästa fynd år 2008 går dock till skafferiskåpet som troligtvis skulle hamnat på tippen.. hittades i ett garage i juni månad. Ska så småningom få rymma "fin"porslin när vi renoverat vår blivande matsal. Kanske är det klart till nästa jul...

Oj ,vad suddig bilden blev :( det här är dagens fynd; en fin blus jag hittade på rea på Åhlens. Lite Odd Molly över den här blusen tycker jag..

Som sagt ,nu ser jag fram mot ett nytt givande år med loppisrundor & härliga bondauktioner!

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!

lördag 27 december 2008

Blomsterprakt

Hej !

I ett tidigare inlägg klagade jag på mina två Amaryllis som inte behagade komma upp..

Men rätt vad det var så tog de fart..och lagom till juldagen slog den första blomman ut!

En tomte som min farfar gjorde 1927..

Även i sovrumsfönstret blommar det! En vit orkide´har börjat blomma om!

Tur att jag köpte gamla hållare till julgransljus på myrorna..en kom till användning här som klypa för att hålla orkide´stängeln på plats :) !

GOD FORTSÄTTNING !

tisdag 23 december 2008

Dan före dopparedan..



Hej! Gör ett litet snabbt inlägg medan skinkan kokar..ingen julstress har infunnit sig konstigt nog..det känns faktiskt som det mesta är klart inför morgondagen!


Nu är hela "stugan" pyntad! ...jag tycker det är mysigt med tomtar på rad !

Den här varianten var så svårplacerad, den fick stå uppe på ett skåp i sovrummet!

GOD JUL!

fredag 19 december 2008

Gött till jul..

Hej mitt i julstöket! Tar en liten paus från paketinslagning mm. och visar lite bilder;

Första omgången knäck blev nog en aning för mjuk.. får göra mer under helgen!

"Vinterstjärnor"heter de här kakorna, egentligen mer fina att se på än att äta :)


Receptet fanns i förra årets julnummer av Lantliv..

Hittade de här måttkopparna på Lagerhaus. De rymmer ½ , 1 & 3 dl. Modellen är så fin, har en stor vispskål i samma modell också fast beige, som jag köpte på noll54. De här små fanns bara i rött, men det passar ju till jul..!
Nu är det bara två dar kvar att fixa allt..ska nämligen jobba måndag och tisdag :( så det är bara att sätta fart igen! Hej så länge!



söndag 14 december 2008

Väder-bakslag

Hej! I går, på Lucia, var det ett perfekt vinterväder! Det var minusgrader och solen sken på ett gnistrande snötäcke..





Det var så mysigt utanför köksfönstret med snötyngda grenar på träden...började hoppas på att få en stämningsfull, vit jul för en gångs skull...

Men så imorse var det bara att konstatera att lyckan blev kortvarig: Plusgrader igen! Så synd.. det vykortslika utanför försvann direkt.. den lilla bocken har äntligen blivit klädd med granris och nu när jag ser bilden kan jag se att han blev lite mager men ändå "yvig" på något vis!

Nu börjar kanske årets mest hektiska vecka...Ha det bra!

onsdag 10 december 2008

Julstrumpor !

Hej! Besökte Arvika i fredags och hamnade i en liten affär,(som jag råkar ha glömt namnet på,..) med jättefina saker till barn. De hade b.la julstrumpor, tror det var "Mailegs", men är inte helt säker. Men de kostade en slant.. och pengarna ska räcka till en hel del mer nödvändiga saker en månad som denna. Då blev jag sugen på att sy julstrumpor själv istället..


Överblivet linnetyg hade jag redan hemma, och precis bredvid barninrednings-affären låg en loppis där jag köpte två gamla fina kökshanddukar. Hemma igen fick jag en genial ide´,de fick bli strump-material istället! :)

På Panduro köpte jag en textilpenna som jag målade bokstäverna med. Resultatet kanske inte blev i klass med Mailegs,..men betydligt billigare , & det är kul att skapa något eget!

lördag 6 december 2008

LJUS I (Och utanför) VÅRT HUS!

Hej! Fyndade (enligt mig själv ;) en elljusstake på Myrorna härförleden, den målades vit och försågs med ett litet rött hjärta. Lampor som passade till den här modellen var det inte helt lätt att få tag på..det var bara den här svängda modellen som passade, men det får duga..Nu står den i fönstret i sovrummet .

Den här stjärnan står i det lilla fönstret i sovrummet. Ljuslyktorna nedan införskaffades under en liten shoppingtur till Arvika i går...

Vår enda julbelysning utomhus ... det är säkert jättelätt att fotografera lampor utomhus.. om man vet hur kameran fungerar, vill säga! Bilden föreställer ialla fall två klot-tujor med ljusslingor i vår trädgård!

tisdag 2 december 2008

Dags för Lussekatter...

Nu börjar man känna av lite julstress ..det är så mycket som ska klaras av i december!
* JULKLAPPAR ,* LUCIAFIRANDE, ( två barn ; 3 tillfällen att göra iordning all "utrustning")
* STÄDA, (blir mindre för varje år) *FIXA JULKORT, * TRE FÖDELSEDAGAR I FAMILJEN,
* ÄTA JULBORD, * BAKA , och det hann vi litegrann i helgen...

Pepparkakor förstås...

Saffransskorpor..




Vår specialite´ ; lussekatter modell "Valross"...




Äsch , det spelar ingen roll att lussekatterna inte blir perfekta , det ser snyggt ut i burken i alla fall ! Nästa gång vi bakar får det bli julgodis ! Alla måsten är ju egentligen självförvållade..känns ju dumt egentligen att nästan "Klaga" på att man måste hinna äta julbord ! Måste tänka på att stanna upp och njuta av den här månaden också!

Hej så länge!