fredag 24 oktober 2008

Stol make-over & fynd i en buske

I dag när jag cyklade hem från jobbet fastnade blicken på något blankt föremål högt uppe
i en buske. Först cyklade jag förbi... sedan tvärnit med cykeln och några snabba tramptag
tillbaks, var tvungen att se vad det var.
Det var det här gamla fatet i tenn, tror jag det är. Undrar hur det gick till när det hamnade där? Tilläggas bör att fyndplatsen var vid en cykelväg, inget bostadshus i närheten alltså.!

Så när det inte verkade gå att spåra ägaren till fatet, och trots att jag har liknande fat-som jag fått med i fyndlådor på auktioner- Liggandes i någon låda på vinden, började hjärnan arbeta: Vad kan man ha det här till,.. förvara smycken,.. nycklar ..tändsticksaskar? Som tidigare sagts: Det känns som att allt måste få en funktion i hemmet.

Det har i alla fall 2 stolar som jag köpte för över 1 år sedan på en loppis, de står vanligtvis i den yngre bloggerskans rum vid två likadana skrivbord. Nu äntligen har dem piffats upp litegrann!
Före...


Och efter.. Hej på ett tag!

4 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vilket fynd! Jag brukar också passa på att hålla ögonen öppna för fynd på alla möjliga och omöjliga ställen. Det kanske var någon som bara ville bli av med fatet och slängde det?
Fin omvandling av stolarna.
Ja, mamma har köpt ljusstaken i Värmland för många år sedan, så det kanske var från Arvikastake? Tycker att den är fin, och jag vet att hon egentligen tyckte att den var för dyr för henne men hon skulle bara ha den!

Nettan sa...

Vilken tur du har! Jättefint fat ju!! Tack för att du kikade in hos mig och lämnade ngra rader! Det är ju så kul att få lite respons! Eller hur?
Kram Nettan

Vera sa...

Ja tänk vad man kan hitta i en buske....*s* Tur att du hade ögonen på skaft just under den cykelturen!

Mitt vita hem sa...

Vad fina stolarna blev. Tänk vad lite färg kan göra.
Vilken tur du hade med fatet, det är väl inte varje dag man hittar ett fat sådär i skogen.
Kram Heidi