söndag 29 november 2009

Rutigt reafynd!

Hej! I helgen kom julgardinerna upp, för första gången har jag bytt gardiner på två ställen, köket och matrummet. De på bilden nedan, de röd och vit-rutiga längderna, köpte jag på slutrean på Ica Maxi i slutet på januari. Köpte totalt 4 längder, och jag betalade en väldigt blygsam summa.. typ 49.90 ungefär.. :) (Det är när de flesta inte orkar se åt julsaker, det är då ska man slå till.. och lägga undan till framtida behov!)


Av de andra längderna syddes det en liten gardinkappa, för vi har även en litet fönster i detta rum. Har även massor av tyg kvar!












köksfönstren går i rutigt även dem. Detta Ikeatyget är jag väldigt förtjust i! Elljusstaken är från 40-talet. Gillar elljusstakar med "rak" form.. de får inte vara pyramidformade!






Mjölkflaskorna gillar jag så mycket så dem har jag lite svårt att plocka bort, tror de får stå framme över julen med!



Allt för idag! Ha en bra kommande vecka!

torsdag 26 november 2009

En blommande 1:a advent..

...väntar vi på nu! Har köpt några hyacinter, två amaryllis, och några julstjärnor, alla vita. Bestämde mig för att inte ta fram "julkrukorna" i år, utan hyacinterna fick hamna lite här och där, i skålar och burkar där de passade.








Köpte några av Ylva Skarps God Jul -etiketter på "Vita Rummet" i Karlskoga, det fick bli dekoration på två av arrangemangen...Det enkla blir ofta det bästa :)

Inga lussekatter har bakats än, bara vanliga bullar. Får nog prioritera annat än bakning i helgen, stjärnor och adventsljusstakar skall fram..& kanske byte av gardiner i köket.. (Även i skålen från GreenGate hamnade det en hyacint!)

Trevlig 1:a Advent!

lördag 21 november 2009

Inköpslista!

Hej! Idag var äntligen solen framme, härligt att se lite dagsljus! Passade på att fotografera den nymålade insidan på skafferidörren.. (det går inte att fotografera med vår kamera inomhus den här mörka årstiden, det blir bara suddigt..)
Insidan var förut omålad, men nu har den målats i vitt och en "spegel" målades med skoltavelfärg. Perfekt att skriva upp direkt när man märker att något är slut! Det är ju inte lätt att komma ihåg när man skriver vanlig inköpslista att t.ex sirapen tog slut vid senaste baket.. :)







Den här röda gamla termosen köpte jag på hos en granne som hade loppis i somras! Vissa saker fastnar man för direkt.. Igår kväll då "råkade" jag utöka plåtburks-samlingen med två burkar till .. Tradera är farligt! Rubriken löd "Traderas fulaste burkar" ! Tyckte inte jag stämde..20 kr blev priset. Dem ska jag ev. plantera blommor i!

Ha en fortsatt Trevlig helg!

söndag 15 november 2009

pysselkväll

Hejsan! Igår hade vi en liten pysselkväll här hemma. Vill egentligen inte börja med julbestyren för tidigt, (av den anledningen att jag inte vill tröttna på julen direkt efter julafton..) men detta var ju bara lite pyssel inför julen... sånt som kanske kan bli julklappar mm.!

De pysselsugna gästerna hade med sig det här fina ljusarrangemanget !

Brickan med pyssel-provianten fotades i all hast.. saffransskorpor, julmust, skumtomtar och annat fick komma fram kvällen till ära..

Fina tvålar, kort, påsar och tändsicksaskar blev det! En tändsticksask fick motiv från en rolig gammal annons för " Laxin-Konfekt" .. det var namnet på ett laxer-medel förr...Hi hi! Vilka spännande namn produkterna hade förr! ;)

Det var lite från pysselkvällen det! Nu ska jag försöka göra klart här inför den kommande veckan.. vill se en intressant dokumentär på tv kl 20.00!

Tack för att ni tittar in här! Ha det bra!

tisdag 10 november 2009

Mer från pojkrummet!

Hej! Visar lite mer bilder från lillebrors rum. Än så länge har vi inte lyckats överbelamra rummet med leksaker och annat som har en förmåga att samlas på hög i barnrum! Har märkt att barn brukar leka bäst när det inte är så mycket grejer framme...


Kuddar från Gekås i Ullared :) för 79.95 kr..



Lampan köptes på loppis i somras för 20 kr.



Mitt gamla smurf-hus har dammats av igen, kul att leka med, synd bara att den orange färgen är så lysande :( .. Är ingen färgmotståndare, men orange har jag svårt för!!




Riddarborg av lite nyare årgång än smurf-huset..



Fina skolplanscher i serien "Småskolans Trafikbilder" från 1945. De köpte jag av en granne och vän som råkat samla på sig lite för mycket prylar och behövde rensa ;)..
Hej Svejs!




torsdag 5 november 2009

Från sovrum till matrum..

Hej ! Oj, vad veckorna springer i väg...måndag eller fredag är det ständigt och jämt! Allt däremellan flyter i hop i en enda stor gröt av arbete, hämta/lämna på dagis, hushållsarbete och -i bästa fall- en halvtimme framför datorn sent på kvällarna ;)..
Vårt gamla sovrum har nu blivit matrum! Inget har blivit renoverat, det enda som egentligen hänt är att sängen ersatts med vårt gamla köksbord. Vad skönt det är att kunna sitta i ett annat rum, brevid köket och äta! Slippa se disk och annan röra som det ofta är i vårt opraktiska kök!



Den uppmärksamme ser att vi måste fixa sladdarna på golvet.. kameror är skoningslösa!





Gamla loppisfyndade prispokaler från 30-talet, lite lagom sneda, blir fina som krukor!

Det mesta är från loppis även i det här rummet!

Kameran är ju som sagt skoningslös ;).. trots suddig bild syns det att det saknas en bit av taklisten på bilden nedan...allt pga att en elkabel dragits från rummet ovanpå..

En liten vinterängel på skåpet, passande nu när den första (Blöt)snön kommit idag!

Allt för idag! Ha det bra!