måndag 29 november 2010

Adventstid

Hej! Nu har det adventpyntats lite här hemma, lite lagom.. vid lucia ungefär "fläskar" vi på med mer julsaker och mer rött!


Några minigranar hämtades också hem från skogen igår.(Full snöstorm hindrar inte en inbiten pyntare..;) I år blev även en grön gammal plåtburk adventsljusstake, lyckades inte hitta den gamla på vinden.













Vad fint det är med vita hyacinter, synd att de brukar bli så långa och "rangliga" fort bara, de är nästan finast knoppiga!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

tisdag 23 november 2010

Ett gammalt jultyg kom till användning!

Hej! Än vill jag inte julpynta, men jag måste visa några nysydda jul-kuddar..
Det började med att jag i en antikaffär hittade ett brunt 70 tals tygstycke i en låda med juldukar, allt för 5 kr. styck! :)

Jag blev lite som Ernst, han brukar ju "gå i gång" på vissa grejer.. och jag blev likadan med det här tyget, som egentligen är rätt fult! (Det kanske påminner mig om min barndoms glada jular på 70-talet? ;) Det skulle bli för mycket att använda hela tyget, så det fick bli lite påsydda applikationer istället.








Det blå madrasstyget är också gammalt, inropat på auktion!




Har även köpt en fin ljus-svamp från Indiska..

Allt för idag!

fredag 19 november 2010

November-kök

Hej! En dag när det var ganska städat hemma, tog jag några foton i köket. Snart är det dags att adventspynta, jul-hissgardinerna skall upp och hyacinter införskaffas..










Tänk om det blir nästa år vi målar om här? :)


En "fådd" amaryllis sprider faktiskt redan lite adventskänsla..
dekorerad med äpplen från "Village".



TREVLIG HELG!





söndag 14 november 2010

Lite från Ullared..

Hej! Under mitt Ullareds-besök införskaffade jag en ny lampa till vardagsrummet. Tycker Gekås har ett bra lampsortiment! Fast det mesta hade blivit lite dyrare i år..:(





Lampfoten är i svart och "gammalt" silver..




Köpte också den här cd-skivan med Monica Zetterlund, ett fynd för 45 kr! (Snyggt omslag gör ju inte saken sämre! :)
Usch, vad helgerna går fort jämt! Jag som skulle bakat saffransskorpor, varit till skogen och hämtat minigranar (I fall snön kommer..) sytt nya kuddar, mm.. Nåja, vi har i alla hunnit fira en halvdan Fars Dag och det är väl inte fy skam det heller..
Ha en trevlig kommande vecka!


tisdag 9 november 2010

Trollhassel

Hej! Det blir lite glest mellan inläggen nu.. det går ju inte att fotografera inomhus längre. Det är för mörkt. Visar lite suddiga bilder från matrummet..

Tycker det är lite svårt att "möblera" i hörnen på vissa rum. Försökte med att hänga upp en trollhassel-gren med lite pynt i!


Ljushållare med dekorationer från "Iris O Doris".






Lite trollhassel även i fönstret.


(I går kväll kom vi hem sent från Gekås i Ullared, är lite trött efter den resan nu.. köpte inte så mycket heminredning, men en bordslampa och jul-hissgardiner till köket blev det i alla fall..:)


Hej på ett tag!