söndag 29 augusti 2010

Lite rosa och svart..

Hej! På Erikshjälpens loppis i Filipstad hittade jag ett gammalt täcke för en tia. Ett sånt där skönt 70-tals täcke, mönstrat i rosa. Innan påslakanen gjorde entré hade man ju alltid mönstrade täcken med underlakan under. (Vill minnas att de där underlakanen alltid hade sparkats ner till sängens fotända varje natt..)
På prislappen hade någon skrivit: "Till hund" :) hi hi.. precis som det vore skamligt för folk att återanvända ett gammalt täcke!

Svart + rosa = snygg kombination!




Suddig närbild på mönstret..

Äntligen kom den här strömbrytaren upp i hallen på övervåningen idag!

Ett fint kort, som jag köpt på "Noll54 Interiör", hänger som en liten prydnad i hallen.

Apropå rosa; idag har jag målat insidan på skåpen under diskbänken i vårt "pysselkök"- rosa! Hittade nämligen överbliven ljusrosa färg i källaren! och i morgon ska vi börja tapetsera i köket uppe, visar snart!

Ha det bra!

tisdag 24 augusti 2010

Ytterligare ett skåp!

Hejsan! På den senaste auktionen jag var på kunde de som ville verkligen fynda stora möbler. Jag "råkade" bli ägare till ytterligare ett skåp!! (Nu har vi inte mindre än 7 st. skåp i olika modeller här hemma, och bara ett av dem har inhandlats på ett "normalt" sätt. Övriga 6 st. har liksom spontanköpts..:)


Det här skåpet är från möbeltillverkaren "Bodafors", det klubbades för endast 100 kr.






Fina detaljer på skåpet som går i grå-vitt..

Faktum är att jag hade kunnat betala 100 kr. bara för den här nyckeln! Den passade nämligen i bufféskåpet jag tidigare visat. Till det skåpet hade nyckeln kommit bort!

Den här gamla mycket vanliga kaffeservisen hade jag redan några delar av. Nu kompletterade jag den med ytterligare 26 delar i mycket bra skick. 40 kr. fick jag betala. Det är lätt att fynda på auktioner! Men nu får det bli köpstopp ett tag.. i alla fall på skåp! ;)

Hej Svejs!

onsdag 18 augusti 2010

Lite gladare färger!

Hej! Jag är en av alla som har fått ett kraftigt ha-begär när det gäller gamla skolplanscher. Som jag har letat i flera år på loppisar mm.. i år har jag plötsligt hittat flera! Jag har bytt ut en av skolplanscherna jag köpte för ett tag sedan till en annan. Den jag hade tidigare i gästrummet, "flodkräfta", var fin men det blev för dystert på något vis i rummet i och med att den var ganska mörk i färgerna.
Därför sålde jag den på bakluckeloppisen tidigare i somras..

Den här passade mycket bättre! Smörblomma och vitsippa, (tror jag) lite gladare färger!







En alldeles levande blomma är inte fel det heller, en av tre stockrosor vi satte i våras blommar nu helt otroligt mycket!

Ha det bra!

tisdag 10 augusti 2010

Renovering av pysselrum!

Hej! Tänkte visa vad jag pysslar med när jag får en stund över.. nämligen renovering av köket på övervåningen, vårt blivande "pysselrum".



Så här såg det ut- allt var brunt och orange, (kolla mattan..;) och gulnat furutak..







De två dörrarna i köket, till skafferiet och städskåpet, hade masonitskivor fastspikat över "speglarna". När vi tog bort de fick vi se hur köket sett ut i begynnelsen. Jag tycker det är snyggt! Det måste vi spara. Får försöka måla runt om så det ser bra ut.



Köksstolar inhandlades på auktion i söndags. 6 st grönmålade i bra skick för 200 kr.. :)

En liten hörna som är klar..

Snart dax för att tapetsera! Det finns mycket fina tapeter att välja på.

Boråstapeters kollektion "Boheme" gillar jag, men kanske inte i detta rummet..

Sockerlådor som en vän frågade om vi ville ha för ett tag sedan. Gissa om vi ville! Särskilt när de ser ut så här... De måste få nån funktion i pysselrummet. Längtar tills jag kan ställa fram symaskinen, strykbrädan mm. Det gör inget att det är höst om en månad; här ska pysslas, det är ett som är säkert!

Tack för att ni tittar in här!

torsdag 5 augusti 2010

mer gammalt till hemmet..

Hej! En auktion hittills i sommar har det blivit. Hoppas det kommer ett tillfälle att gå på en riktig bondauktion också.. behöver nämligen några fina köksstolar! Det som jag ropade in på sista auktionen var b.la en kompottskål i kristall för 50 kr. samt en gungstol i svart och guld för 100 kr.






Gungstolen visade sig vara "livsfarlig" eftersom den gungade på tok för långt bak! Vi fick sätta på gummi stopp-klossar...inte snyggt men stolen måste ju kunna användas.

Mer svart och guld- På Iris o Doris i Haga köpte jag småbitar av gamla tapeter, av dem gjorde jag två st. passerpartout. (krångligt & svårstavat ord ;)

Hej på ett tag!