tisdag 10 augusti 2010

Renovering av pysselrum!

Hej! Tänkte visa vad jag pysslar med när jag får en stund över.. nämligen renovering av köket på övervåningen, vårt blivande "pysselrum".Så här såg det ut- allt var brunt och orange, (kolla mattan..;) och gulnat furutak..De två dörrarna i köket, till skafferiet och städskåpet, hade masonitskivor fastspikat över "speglarna". När vi tog bort de fick vi se hur köket sett ut i begynnelsen. Jag tycker det är snyggt! Det måste vi spara. Får försöka måla runt om så det ser bra ut.Köksstolar inhandlades på auktion i söndags. 6 st grönmålade i bra skick för 200 kr.. :)

En liten hörna som är klar..

Snart dax för att tapetsera! Det finns mycket fina tapeter att välja på.

Boråstapeters kollektion "Boheme" gillar jag, men kanske inte i detta rummet..

Sockerlådor som en vän frågade om vi ville ha för ett tag sedan. Gissa om vi ville! Särskilt när de ser ut så här... De måste få nån funktion i pysselrummet. Längtar tills jag kan ställa fram symaskinen, strykbrädan mm. Det gör inget att det är höst om en månad; här ska pysslas, det är ett som är säkert!

Tack för att ni tittar in här!

6 kommentarer:

Susanne sa...

Hej oj vad roligt..Precis innan jag läste vad du skrev om dörren tänkte jag " Men den var väl jätte fin hoppas dom behåller den" Å det gjorde ni vilken tur..Ja så mycket härliga tapeter det finns..Sockerlådorna !! Vilken fråga vill ni ha,,jag hade studsat av glädje och så fina dom är vilket skick..Ser fram emot att få följa förvandlingen..Kram susanne

♥ Pia... sa...

Men oj..vad har du för vänner som ger bort så många och sååå vackra sockerlådor:)...och vad kul att få följa din renovering av rummet..lyckost som har ett sånt rum förresten:)..
ha de gött..kram..Pia

Gardenhouse sa...

Så fint du kommer att få, jag förstår att det inte spelar nån roll om hösten knackar på.
Spännande att få se tapet val och hur rummet blir framöver.
Lyca till med fortsatt renovering.
Kram Sussi

Älfgärdet sa...

Så spännande med ditt pysselrum. Är så avundsjuk! Annars har vi bra mycket lika du :). I vårt kök fanns likadan björkådring på dörrarna, dock hade den varit framme i alla år, väldigt fult sliten & fettmängad då det inte funnits takfläkt i köket på över 60 år... & dina fyndade stolar sen! Det är ju precis den modellen som jag fyndade på auktion förra sommaren för lite mera pengar än dig-250 kr för 6 st :). Svårt med tapet men så kul!Gillar den med rutmönstret mycket. Passar tyvärr inte här hos oss men nånstans nångång kanske! Blir det nån Winnerbäck då? Jag har inte råd...:( men tänkte kanske vara på stan & tjuvlyssna lite. Höres!

Älskade pion sa...

Det kommer säkert att bli jättesnyggt.Åhh,dom där sockerlådorna var ju snygga.;)Lycka till med stylingen.;) Kram ulrika

Lisa-Maja sa...

Hej1!
Oj så roligt...glädjs verkligen med dig. Boheme tapeterna är verkligen jättesnygga, hade hemma och provade, men tyvärr... Sockerlådor kan man inte heller få för många av och speciellt inte i det skicket. Kul med vänner som är av andra åsikter;). Tänk vad du ska pyssla i höst...ser fram emot många bilder:)
Ha det gott!
kram