tisdag 8 juni 2010

ja, det var en kväll i juni...

..Då när sommarn är som bäst (?)


Den är riktigt bra på gång beträffande växtlighet i alla fall! Här har de lovat regn, men det ser inte ut som det är på gång riktigt än..

Gick en runda i trädgården med kameran; en sak som jag blev uppmärksam på är att jag gillar vissa saker lite mer än andra! T.ex trätunnor typ gamla silltunnor, sten, små vattenhål (i brist på trädgårdsdamm..)


Den stora växten till vänster "Ligularia" är en favorit.. (även för sniglarna, tyvärr :)


En liten bit av vår nygjorda rabatt, som förr bara bestod av bergenia, här i skuggiga hörnan passar det med lite ormbunkar och gräs.

Som sagt tycker jag om lite vattenblänk här och där..

Ha en fortsatt bra vecka!

9 kommentarer:

Susanne sa...

underbar trädgård! Du kan få lite regn av mig här ska det bli regn resten av veckan :/ Jag som längtar så efter sol och värme..Fast det är inte så kallt och dofterna på kvällen är underbar..Kram Susanne

Maria sa...

Så fint! Var hittar du alla tunnor, jag letar febrilt efter en??!!

Kram

Sköna o Gröna Ting sa...

Upps.., gillade tunnorna men gjorde inte katterna det oxå i början när du fick hem dom:)???
Köpte en siltunna som jag skulle ha att samla upp regnvatten i när jag bodde nere i Skåne och vaknade redan första natten av att tre katter förde ett jäkla väsen ute vid tunnan!!!!
Dom ville ju ha sillen som dom trodde den var fylld med......

Vacker trädgård och vackra bilder...
Hoppas du får en härlig vecka
Kram
Marianne

LENA sa...

Hej!
Härliga trädgårdsbilder!Är det en Pipranka vid de första silltunnan?
Grön och frodig, fint. Visst är det fint med detaljer i trädgård, vi har också anlagt en "vattenpöl" i vår trädgård, tänkte visa den på min blogg framöver. Har även en tunna, men tyvärr inte lika fin, som dina.Hoppas på härliga sommar dagar framöver!

Mysiga lantliga ting sa...

Hej.
Vilka underbara trädgårdsbilder du visar!! Tack för titten.

kram johanna

Lisa.L sa...

Ååå vilken fin gammal trätunna :D !! kram

Älfgärdet sa...

Men visst är det väl så, att junikvällarna är allra, allra bäst. Sitter i valet & kvalet om jag ska åka på Ransätersstämman till helgen. Det är det allra bästa, mesta värmlänsk sommarkväll det kan bli för mig :). Fiolspel i varje buske! Vemodet du vet ;). Vilken jättefin kulör du har på sockeln på huset! Gör sig jättebra till grönskan & det rosa. Tunnorna dina är verkligen fina, min kompis Susanne (som du nog förresten känner eftersom hon är kusin med din brors barns mamma! :D) köpte silltunnor & det tog såååå länge innan hon blev av med stanken... Den 30/6 är det som gäller nu eller? Ser fram emot det!

Jenny sa...

Du har en helt underbar trädgård..suck!

Önskar dig en trevlig dag:)

Kram Jenny

Lisa-Maja sa...

Hej!
Så mysigt det ser ut i er trädgård, så många fina växter! Det hängande fågelbadet var en bra idé, då får det vara i fred för kattor och hundar. Vi har också en silltunna, blir man sugen på havsluft så går man bara dit och ställer sig, praktiskt för mig som gillar havet;)
Såg förresten första stora mördarsnigeln ikväll, inget roligt, jag blir så trött...

Önskar i alla fall trevlig helg till dig också:)
kram lisamaja