fredag 28 maj 2010

Förvaringslåda i sovrummet!

Hej! Våra prydnadskuddar och överkast i sovrummet har nu fått en ny plats nattetid. De har bytt från sovrumsgolv till förvaringslåda på hjul!



Så här ser lådan ut nu.. letade efter lämplig text med lite vårkänsla, och då var psalmen "Härlig är jorden" det första jag kom att tänka på. Så då fick det bli text från den!



..Så här såg lådan ut när jag hämtade ner den från vinden. Texten var upp och ned, annars kunde jag gott behållt den som den var..

Lite målarfärg och Ikeas hjul "Rill" gjorde stor skillnad, eller hur?

gammalt överkast från "Green Gate"..

Ha en trevlig helg allihopa!

lördag 22 maj 2010

"Pippi" Planteringsbord!



Hej! Nu ägnar inte jag bloggandet särskilt mycket tid, jag vill passa på att vara ute i trädgården de lediga stunder jag har -när det inte regnar!!.. Och tyvärr är denna tid på året alltid lite stressig eftersom det är mycket som händer med fritidsaktiviteter och avslutningsfester och annat..
Mitt auktionsbord har nu förvandlats till ett planteringsbord "a´la Pippi Långstrump":) Tycker det påminner om Villa Villekullas inredning faktiskt! Kulören heter gammaldags trädgårdsgrön. Kanske får jag byta ut vaxduken jag häftat på bordsskivan, är inte säker på att den står emot regn så bra..








Äntligen ett ställe i trädgården där man kan stå och greja lite, där det inte gör så mycket att det är lite "stökigt"!


Tack för att ni kikar in här! Ha det bra!




söndag 16 maj 2010

upplevelser

Hej! I takt med att jag blir äldre, märker jag att jag mer och mer värdesätter upplevelser. Att få se andra saker än vad jag omger mig med till vardags, som tex. förra helgens tur till Vadstena , Visingsö och Gränna!




Gränna en lördagsförmiddag..


Rätt så folktomt, men det stod "kokning pågår" utanför varje butik, så alla hade väl fullt upp..




En rostig fjäril som jag köpte på "von Otterska villan" i Gränna, en jättefin affär med allt för det shabby chica hemmet.. köpte en fint skrin som vi förvarar fjärrkontrollerna i där också.










Visingsö med fina gamla kyrkor och annat kommer jag absolut åka tillbaka till!

Annat som jag uppskattar är att få greja i trädgården! I går var det jättevarmt på e.m och då åkte pelargonerna fram.. och idag - med regn och kyla igen- har en ny rabatt anlagts. Hoppas värmen kommer tillbaks på riktigt nu så det växer ordentligt i rabatten!

Hej på ett tag!

söndag 9 maj 2010

Vackert i Vadstena!

Hej! I går var jag på en trevlig dagsutflykt till Östergötland. Vi var till Gränna, Visingsö och Vadstena. Oj, vad mycket intressant det fanns att både titta på och göra, jag vill gärna åka tillbaka! ..Men då får gärna vädret vara lite bättre, tack! Trots regn och kyla var det vackra miljöer i Vadstena. Jag fotograferade lite grejer som jag tycker är tilltalande:




Ett gammalt, lite spöklikt, hus nära Vadstena kloster..





Fin bänk! Grönt+ rött= snygg kombination!





Vi såg många fina hus med mysiga innergårdar med gamla knotiga äppelträd! Det är något visst med grusgångar också..





Här skulle jag vilja gå runt och kika lite mer!
Jag fotograferade lite på Visingsö och i Gränna också, kanske visar en annan gång..och just det, lite shopping i Gränna blev det med! (Det fanns inte enbart polkagrisar, vi besökte en fin inredningsbutik också ;)
Allt för idag! Ha det bra!








söndag 2 maj 2010

Sköna Maj!



Hejsan! Så har den äntligen kommit, min favoritmånad, MAJ! Första dagen bjöd på kylslaget väder och stundtals lite regn. Då bakades det bullar och fixades lite inne. Idag har det varit mycket bättre väder och vi har ägnat oss åt välbehövligt grovgöra i trädgården..



I går eftermiddag sken solen in så fint, passade på att fotografera lådan, som jag köpte på loppis nyligen. Den ska nog stå utomhus sen..




Det var adresslappen inuti som gjorde att jag köpte den! Något har fraktats till "bildhuggare Runhäll " i Åmål..

Handtaget satte jag själv dit, även det från samma loppis - där jag pga. svår tidsbrist endast spenderade högst 3 minuter.. men hann ändock fynda!

Hoppas nu bara maj fortsätter att vara solig och varm, för nu vill jag vara ute!!

Tack för att ni kikar in här!