fredag 29 oktober 2010

Fredags-shopping..

Hej! I dag var jag egentligen bara nere på stan för att lämna in ett par stövlar på reparation, men jag fick se vita ljusstakar i gjutjärn i affären bredvid..
Och när det var 30% rabatt på priset slog jag givetvis till!








Senare på Ica-butiken fick jag se en lapp på anslagstavlan: "Loppis och utförsäljning på Inredningskompaniet",to-sö. (Kunde naturligtvis inte åka hem utan att ha kollat vad det fanns för saker där..:) Och det fanns en del fint! Fast loppisen var lite klen i dag..Köpte bl.a bokstaven Z som skymtar bakom ljusstakarna.

Ha en Trevlig helg!!

fredag 22 oktober 2010

Allmoge möter kitsch

Hej! På senaste loppisen köpte jag två saker som nu har hamnat i sovrummet. Det ena var en tavla, det andra var en stol.
Tavlan, eller rättare sagt bilden i den fula ramen jag köpte,var likadan som den tavla min mormor hade i sitt sovrum när jag var liten.En skyddsängel som vakar över två barn..:)
Bilden satte jag i en loppis-ram jag redan hade..



Lite kitschigt, men ändå trevligt..



Stolen kostade 50 kr. Den ser ut att vara mycket gammal, av slitaget att döma..
Med sin rödbruna färg passade den till sängbord!



Tycker sitsen var så fin..

Trevlig helg!

söndag 17 oktober 2010

En omgjord skokartong

Hej! Häromdagen var jag in på en ny inredningsbutik här i stan´, kallad "Feeling". De hade, bl.a annat, mycket från rice. Jag slog på stort och köpte 3 prickiga pappersark för 19:-. Sedan gick jag hem och förvandlade en skokartong till en brev-box. Vad roligt det var att sitta ned och pyssla! Jag har redan börjat med fler, mindre, kartonger..



Bokstäver från Panduro, som man gnuggar fast, hittade jag i mina gömmor, passade bra!



En liten bild från ett "tilda-ark", också från Panduro, limmade jag fast på locket.
Det var allt för idag det..


Tack för att ni kikar in här!




onsdag 13 oktober 2010

Höstig hall!

Hej! I skogen förra helgen plockade jag både mossa, kottar och annat. Lite hamnade i hallen, det är kul att dekorera med olika material efter årstid.

Vill helst inte se julgrejer än på ett tag, men det dyker säkert upp snart hos en del i bloggvärlden! (om det inte redan har gjort det..:)









Eklöv är fina!



Glasburk och vas från loppisar..




Gamla böcker och tidningar är oftast framme i hallen som dekoration, flugsvampsmotiv är jag väldigt förtjust i!

Ha det bra!

torsdag 7 oktober 2010

Höstigt ute

Hej! I går plötsligt blev det höst på riktigt! Det var en helt annan känsla i luften ute. Det lilla somriga som var kvar försvann helt. Men nu känns det härligt och avslappnat med höst och ett lite lugnare tempo. Ute har det pyntats med ljung & annat..











Än så länge finns det mycket arbete kvar ute i trädgården, kratta löv, ta in trädgårdsmöbler- det tråkigaste som finns- och sen om några veckor ytterligare blir det kanske en och annan minigran som pynt ute också.




Ha en fortsatt härlig höst!


fredag 1 oktober 2010

Brunt, grått, vitt & blått..

Hej! Jag har fastnat i pysselrummet.. det är så skönt just nu att vara färdig med ett projekt! Färgerna i rummet är mest vitt, blått, brunt och grått.
Visar lite detaljer..












Det enda som fattas är en lampa i industristil som jag vill ha över bordet där vi skall sitta och pyssla. Får se om vi får tag på det. Jag fick dock överta en arbetslampa i bordsmodell från 40 el. 50-talet som jag prövade i rummet men,.. nej, det blev för mycket gammalt helt enkelt!! (Det får ju inte helt se ut som ett museum. ;)
Trevlig Helg!!