söndag 26 september 2010

Mer från pysselrummet!

Hej! Nu har det kommit fram lite småplock i pysselrummet. Det kan lätt bli lite för mycket av det goda.. det gäller att inte få ett rörigt intryck direkt. Men det är svårt, man har ju samlat på sig så mycket "användbart" genom åren.. :)



Diskbänken, har blivit vitmålad och fått nya knoppar på skåpluckorna.


Fin knopp från "Gårdsromantik"..

Lite smått och gott får plats på diskbänken..

Kreativiteten har redan flödat i helgen! 6-åringen har ritat en stor teckning föreställande ett nöjesfält. Kolla vilka fina detaljer:

Biljettlucka..

Glada passagerare i ett berg-o-dal-bane tåg!

Allt för idag! Ha det bra!

söndag 19 september 2010

Snart klart!

Hej! Äntligen är det så gott som klart i vårt pysselrum! Lite hyllor ska upp bara.. här kan symaskinen alltid stå framme och även strykbrädan. Vid bordet kan pysslet ligga kvar i lugnan ro, utan att behöva flyttas undan för att bordet ska användas till att äta vid eller dyl. Skönt! Diskbänkssidan visar jag nästa gång!





Hissgardin från webb-butiken "Gårdsromantik".




Jag sydde skynken för att dölja ett fult kylskåp samt frysskåp. De vill vi ha kvar tillsvidare, de ska användas när vi renoverar vårt riktiga kök på nedervåningen.






Belöningen efter alla vändor med målarpenseln- att få ställa fram småsaker!! Mycket från auktioner som nu hittar sin plats, den här hyllan t.ex, var med i en fyndlåda från auktion..
Tack för att ni tittar in här! Ha det bra!









söndag 12 september 2010

lite loppis och renoveringsbilder!

Hej! Mitt senaste loppisfynd - en köksvåg som har några år på nacken, 25 kr.. Även brickan bakom inhandlades för 40 kr. Det blir lätt att man hittar grejer till just köket på loppis, har jag märkt!


En till kokbok har jag fått.. (denna av lite "modernare" snitt än de jag brukar intressera mig för, den är från 1958 ;)


..Lika fin på baksidan!




Och här- pysselrummet/köket uppe just nu! Lite har man trots allt hunnit med mellan föräldramöten, klassfotbollsmatcher och annat som man har inbokat efter arbetstid..
Golvet skall målas sedan är det nästan klart, återstår lite hyllor som ska målas mm, men det är ju sånt som går fort!



Tapeten hade jag egentligen bestämt mig för redan för flera år sedan, "Soltorp" från Duros kollektion "Gammalsvenska". Vi blev väldigt nöjda med den! Dörrarna fick bli gråmålade runt om, det blev helt ok det med!

Allt för idag!








söndag 5 september 2010

Lite Värmländskt..

..som gjort mig glad sommaren 2010!




Ett sista besök på Alma Lövs Museum i Östra Ämtervik. Museet med mer eller mindre galna installationer gjorda av olika konstnärer, har nu upphört. Synd, tycker nog fler än jag.



Vacker vy från Östra Ämtervik, innan regnet kom!













Att uppleva Vänerns skärgård från en liten puttrande motorbåt och doppa foten i det mörka vattnet är också ett trevligt sommarnöje!


Att se en svanmamma med två duniga ungar vid badplatsen..






Och inte minst att stanna vid en dikeskant, under en bilfärd, för att fotografera blommor och blad..
Att få besöka ett gammalt fint hus med originaldetaljerna bevarade, det är ytterligare ett exempel på nåt som gör mig glad!
Det var lite bilder från i somras, nu är ju hösten på ingång och det känns rätt bra trots allt.. visar bilder nästa gång på vårt nytapetserade pysselrum!
Ha en bra kommande vecka!