tisdag 27 juli 2010

"Marimekko-aktigt"..


Hej! Det blev visst en liten "bloggpaus"... fast att det är semester är dagarna fullspäckade med aktiviteter! Danmark med Legoland har besökts, Halmstad och Tylösand, vi har sålt (OBS! inte köpt ;) massa grejer på en välbesökt bakluckeloppis, mm.
Och ett stycke planteringsbord har fått sig en ny, mer vattentålig, vaxduk. Den förra var en textil-vaxduk och som jag misstänkte stod den inte emot så mycket vatten..



Mönstret är lite Marimekko likt tycker jag..

En av våra trätunnor som gått sönder i botten får tjänstgöra som blomlåda numera..

Bladens olika färger och former är minst lika viktiga som blommorna!

Ha en fortsatt skön sommar!

onsdag 14 juli 2010

Bufféskåp

Hej! För ett tag sedan fick jag överta ett gammalt bufféskåp. Det var i mörkt brun fanér, och hade sprickor och andra små skador lite här och där, därför kunde jag måla om det, utan att få "dåligt samvete".. Nu står det i vårt (orenoverade) matrum.






Skafferiskåpet har fått flytta på sig lite. Plastmattan ligger tyvärr där den ligger .. :( den ska föreställa parkett & gör sig lika dåligt på bild som i verkligheten..




Ett litet bord där jag brukar ändra om efter årstid..

Allt för idag! Ha det bra!

söndag 11 juli 2010

Mormorsfilt och annat nytt i tyg!


Hej! Det är väldigt varmt just nu! Vem behöver en filt ute, egentligen? Kunde dock inte låta bli att köpa mormorsfilten på en återvinningsbutik, trots värmen.. 30 kr. perfekt!







Kuddarna är också nya -från Gudrun Sjödén, det finns en hel del fint till hemmet där..



Hängmatta från Indiska, "design Jade Jagger", där har jag inte legat så värst mycket än, men det kommer nog..

Var på en auktion idag, f.ö. Inte mycket folk, p.g.a ute-temperaturen! Jag budade på en hel del, men det ville sig inte riktigt.. några "fynd" blev det ändå, förstås! ..visar senare.

Hej så länge!

onsdag 7 juli 2010

Städ-inspirerad..

Hej! Igår köpte jag senaste numret av "Allt i hemmet". Där var det ett jättefint reportage från ett torp i Uppland. Allt var helt i min smak! En liten bild på skafferiet de hade visades också, den gjorde att jag fick tummen ur och började städa i vårt skafferi..




















Den här idén är jag glad över att jag kom på- bara att skriva upp det som ska handlas på insidan skafferidörren!

Nu har jag bara två dar kvar att jobba- sen 5 veckors semester! Underbart! (Om jag har lust då kanske jag drar igång lite större projekt än skafferistädning.. :)



Ha det bra!