tisdag 27 april 2010

Återvinning


Hej! Tänkte visa den här fina behållaren till gamla lampor. Beställde den från "Format".
Tänk om all återvinning kunde förvaras så här snyggt!




Återvinning- det är väl också när man köper grejer på auktion? Här är klotlampan jag köpte för ett tag sedan. Måste byta ut plast kåpan upptill bara..

Tänkte även att de här emaljkärlen (60 kr. för båda på auktion..) skulle komma till återanvändning utomhus i sommar. Kan möjligen tänka mig en ljusrosa pelargon i det kärlet utan lock!

Allt för idag, nu tänkte jag bänka mig framför tv:n snart, vill inte missa Tom Alandhs dokumentär om Annika Östberg, nämligen..

Ha det bra!

fredag 23 april 2010

Hallgolvet är målat!

Hej! Hallgolvet på övervåningen har varit målat ett tag nu.. vi målade det som det var, med lagningar och små skavanker- efter lite lätt slipning.
Färgen är lite blank och ljust grå.




Katten Cliffords hörna har jag visat förut..




Så här ser det ut när man kommer upp för trappan, den trista bruna dörren skall snart bytas ut. (De förra ägarna hade lyckligtvis sparat de ursprungliga spegeldörrarna i källaren. :)







Matta från Åhléns..




Hallen från andra hållet, dörrarna skall bytas även här..




Tofflorna hittade jag när jag vår-röjde i klädkammaren.. passar som inredningsdetalj när de inte används.. :)



Ha en trevlig helg!!

söndag 18 april 2010

Varför blir det alltid så många..

.. Bilder, så fort jag ska göra ett inlägg?






Hade turen att vinna ett fint armband nyligen, gjort av Ulrika, bloggerskan bakom http://www.alskadepion.blogspot.com/. Tack så mycket för det fina armbandet!




Så när jag ändå hade kameran framme fotograferade jag ett annat armband som jag också tycker om. Även om jag inte är kristen gillar jag religiösa motiv.. :)





Bloggskada, kallas det väl.. när man fotograferar allt möjligt, och omöjligt?











Stilkrock kallas det väl, när man gillar allt från det gammaldags lantliga till kitsch?



(Och det finns folk som intresserar sig för gamla bruksanvisningar för ansiktscrémer.. ;)



Tack för att ni tittar in här!

tisdag 13 april 2010

Mer planscher och ett bord..



Hej! Potatis var den andra skolplanschen, som hamnade i köket. Inser nu vad lite jag kan om just potatis.. de kanske lärde sig mer förr i tiden när de använde sig av planscher i skolan? :)






Det är många fina detaljer på planschen. Och mycket fakta, som tex. vilka sorter som är mest mottagliga för "potatissjukan"..

Närbild från den tredje, och sista, skolplanschen, nämligen "Flodkräfta."

Den tyckte jag hade så milda fina färger och var i otroligt fint skick, därför köpte jag även den. (50 kr styck för planscherna, lycka! :)

Planschen står f.ö på mitt auktions-spontanköpta bord, lite vint och "skackt" , och med en trasig låda. :) .. Om tiden räcker till kanske det förvandlas till ett planteringsbord..

Hej Svejs!

fredag 9 april 2010

Skolplansch med Lökväxter!

Hej! I mer än ett års tid har jag har letat efter skolplanscher på loppisar, Tradera, auktioner, secondhandbutiker mm. Har jag hittat någon fin, har de blivit för dyra.. särskilt på Tradera, där tillkommer ju även fraktkostnad. Men nu, häromdagen slog jag till på tre stycken på samma gång! Här i min egen stad hitade jag dem..


En hamnade i vardagsrummet:











Den här planschen med tulpan, narciss och rödlök var väldigt stor. Och eftersom vi hade en ledig vägg i vardagsrummet, fick den hänga där!

(Den andra fick plats i köket, och den tredje får vi se var den hamnar.. :) Visar sen!



Trevlig Helg!!


söndag 4 april 2010

Vårkänslor!...




..Hos både människor & djur!




Denna påskhelg har hittils bjudit på ett rätt varmt och soligt vårväder, så vi har äntligen kunnat vara ute i trädgården och grejat lite!








Blommorna har nu planterats..






..på olika ställen..





Det ser lite ynkligt ut i krukorna till att börja med.. men vad gör det? Det bästa är ju när man får byta ut ljung och granris mot gulliga penséer! Då får i alla fall jag vårkänslor!





Här är en till som verkligen drabbades av vårkänslor denna påskhelg!




..Så till den milda grad att han -Clifford- besteg det högsta äppelträdet i trädgården. Det syns inte på bilderna , men katten svajade allra längst ut på de yttersta grenarna! Och han som knappt varit ute alls tidigare! Det blev lite väl dramatiskt ett tag, tyckte matte..


Allt för idag! Ha det bra!