onsdag 31 mars 2010

Lite påskigt i köket!

Hej! Nu ikväll hade jag tänkt att göra lite påskfint ute. Hade planerat att sätta lite penséer mm. i några utekrukor. Tyvärr bara regnar det just nu, och trött som jag är orkar jag inte stå ute i regn och plantera.. vet inte heller om det alls går att gräva ur någon jord ur vår lilla komposthög? Den är väl antagligen frusen än!




Vårigt och färgglatt i köket..





Liten cupcakes- burk från butiken "Rum och kök" .




Gamla burkar och receptböcker byter plats allt som oftast..




Trevliga tidningar från 40-talet (och speciellt annonserna i dem..) har jag svårt att motstå!




Ha en trevlig början på påsken!

söndag 28 mars 2010

Stegen!

Hej! Denna helg har det inte blivit så mycket gjort när det gäller pyssel/projekt, dvs. "roliga" sysslor. I bland är det för mycket annat att göra på helgerna, och sedan är det ju hushållssysslorna som liksom aldrig tar slut.. Och så fick vi en timmas mindre nattsömn!( känns i ögonlocken idag ..)

Insåg att det inte går att få bort mer färg på den gamla stegen- så som jag ville- så nu har jag ställt den i vardagsrummet som den är. Jag fick bort en hel del "plastig" färg, så nu känns den ganska bra trots allt.








Det verkar som om stegen har varit både blå och vit innan den blev grön .. :)



"Earth hour" uppmärksammades även den i går kväll. Riktigt mysigt hade vi, framför "Körslaget"..
Ha en bra start på veckan!





onsdag 24 mars 2010

Gamla leksaker!

Hej! Här kommer lite bilder på några av auktions-grejerna. Gamla leksaker är kul! Men det kanske är synd om 6-åringen som får en gammal tysktillverkad skrivmaskin (med målade tangenter..) när de jämnåriga kamraterna spelar Wii?






I stället för att slå ner en tangent, vred man alltså på ratten till önskad bokstav eller siffra. Därefter trycktes den svarta grejen framför ner, då "skrev" maskinen.

En liten söt symaskin var även med. Ålder och ursprung okänt.. men den här kan faktiskt användas på riktigt!





Vi läser gamla loppisfyndade böcker också.. :)

Nej då.. så långt har det inte gått än! Men man får väl passa på att dekorera med lite gamla saker när det fortfarande går!? Snart får man inte bestämma om hur någonting i rummet ska vara..

Hej Svejs!

söndag 21 mars 2010

Hänt i helgen..


Hej! Äntligen kom jag iväg på en auktion idag! Har lidit av svår auktions/loppis "abstinens" en längre tid. Det som jag lyckades ropa in var bl.a:
fin gammal plåtburk
Kockums hink/mjölkflaska , mindre
Gamla leksaker, ex: symaskin
skrivmaskin, kulram
50-tals klotlampa
ett skrivbord.. (Något defekt..:)
Får visa bilder på grejerna snart !
Vad vi även hunnit med i helgen är att måla golvet i hallen på övervåningen. Det var lite knepigt att hitta en bra grå nyans, men det blev bra till slut! Skall måla golvlisterna också så är det mesta klart i hallen, sånär som på dörrarna som ska målas/bytas ut.



Just det.. vad mycket fina gamla möbler som auktionerades ut otroligt billigt! Ångrar faktiskt att jag missade en del riktiga fynd.. :( Ovan vårt vardagsrum med gamla auktionsmöbler. Fatet hittade jag slängt i en buske när jag var på väg hem från jobbet för något år sedan!

Hej på ett tag!

tisdag 16 mars 2010

Mer från hallen!

Hejsan! Nu har vi börjat så smått med golvet i hallen på övervåningen. Det var visst lite lappat vid tidigare ombyggnationer, fick vi se när hela plastmattan drogs bort, men inte så det stör. Vårt hus är som tur är inte mycket ändrat sedan det byggdes 1932. En utbyggnad kom dock till 1968, och då blev det lite ändringar i just hallen uppe.

Lampan gillar jag väldigt mycket, textilsladdar gör så mycket för utseendet på lampor!


Tavlor av tapetbitar och ommålade loppisramar. (tapetprover beställdes gratis från Måleributiken i Alvik :).. Hängaren har dottern gjort i slöjden.


I går kväll dök jag på denna spegeln av en slump, när jag var på vinden i ett annat ärende! Har faktiskt två spegel-lampetter till också. Ett impulsköp på auktion för längesedan..



Här syns golvet. Det är helt obehandlat. Skall köpa färgprover och provmåla denna veckan!
Tack för att ni kikar in här! Ha det bra!




fredag 12 mars 2010

Cliffords hörna

Hej! Det jag sydde förra helgen var två skynken som jag fäste på ett litet bord. Ett försök till att dölja Cliffords "toa-låda"..

Vi bestämde oss för att hans saker, dvs. matplats samt lådan skulle vara i övre hallen. Eftersom en fullt synlig kattlåda i plast inte är tilltalande rent estetiskt, så blev den här lösningen rätt ok ändå..



Den hemska plastmattan är snart ett minne blott.., BLÅTT blev det förresten på väggarna i denna hall på övervåningen.


Till kattlådan hörde det till en lucka för själva ingången också, han får växa till sig lite först bara.. Här syns mattan mer tydligt, kan detta varit snyggt en gång i tiden? Turligt nog är brädgolvet under i bra skick! Det ska målas ljusgrått hade vi tänkt.



Maten, som är torrfoder, förvaras i en gammal bleckplåts-burk, från Tradera..:)


Huvudpersonen själv, sittandes på stolen i sin hörna!

Trevlig helg!

söndag 7 mars 2010

Någons gamla syskrin.. & vår katt!

Hej! Jag ropade in ett gammalt syskrin på auktion för längesedan. Skrinets lock är trasigt tyvärr.. (sånt märker man ju ibland, efter man har ropat in något..:) men det är trevligt ändå!




En liten gullig nyckel i låset..



Intarsia i locket..

Innehållet tilltalar mig också!




Tänk att t.o.m synåls- förpackningar var snyggare förr!

Här har jag suttit och sytt idag, den gamla hederliga 70-tals symaskinen kommer till användning ibland..

Jag har sytt en konstig grej , det har med vår nya familjemedlem att göra..

Nämligen lilla Clifford som har haft en tuff start i livet...han har varit jättesjuk i kattsnuva, men nu är han snart frisk igen, gudskelov! Så förhoppningsvis kommer det som jag gjorde användas i många år framöver! Visar nästa gång!

Ha en bra kommande vecka!

tisdag 2 mars 2010

Nya prylar & projekt..

Hejsan! För ett tag sedan beställde jag en lampa till gästrummet från Ellos. Det var en svart, snygg lampa. Tyvärr blev det knappt inget ljus alls när den var tänd, så det var liksom ingen idé att behålla den.. ofta går form före funktion här hemma, men en lampa som knappt lyser.. någonstans måste man väl dra gränsen?

Det fick bli en vit i samma modell i stället. Den lyser i alla fall upp, när den är tänd!









På Ikeas mellandagsrea inhandlades den här planschen för 10 kr! Strax därefter hittade jag en passande ram på vinden som jag målade svart.. så är det ofta här, saker man behöver kommer liksom till en förr eller senare på något underligt sätt.. :)





Den här stegen har hittat hit nyligen förresten! Från en släktings garage...Ska försöka ta bort färgen på den. Tror den skulle passa i vardagsrummet så småningom, vi får se.


För övrigt håller jag på att måla vår hall uppe ,.. tror att det kanske blir klart till helgen.. i alla fall väggarna, den fula plastmattan ska bort så fort som möjligt också. Hoppas att brädgolvet inunder är i fint skick!



Hej på ett tag!