torsdag 25 februari 2010

När jag var liten..





..Såg kapsylerna ut så här på läskedrycksflaskorna! Vi var alltid minst två barn som delade på en 33 cl. dricka. Glasen ställdes upp bredvid varandra och drickamängden mättes supernoga ! Den lilla "flärpen" som det står att man ska dra rakt ut och upp över kapsylen på, den blev ibland till tidning- i dockskåpet! :)





..kunde reklamen på baksidan av Kalle Anka tidningen se ut så här. Jag hade en "Toy"-tröja men ingen med trafikmärken på.. brukade fantisera om vilken modell jag helst skulle vilja ha!







.. tjatade man sig till en "storstrut", fast de vuxna alltid visste att man inte orkade hela..



.. Kom det nya coola tablettaskar med namn som "rollerskate"! Minns ej hur de smakade, dock. (Vad jag däremot kommer ihåg var hur äckligt det var med sockerfria tabletter, som blev populärt ett tag..)



När jag var liten uppskattade jag inte ännu äldre godis och läskförpackningars utseende, som jag gör nu!













Boken som bilderna kommer ifrån heter "Nostalgiboken om godis och glass". Den kanske är med på bokrean? :)

Jag ska försöka ta mig ut på bokrean. Vore inte helt fel med någon ny trädgårdsbok, att drömma sig bort i!




Hej så länge!









fredag 19 februari 2010

Måttkannor & gardiner!

Hej! Titta vilka fina måttkannor i emalj jag har köpt! De är på 1 liter respektive ½ liter. De ska inte bara få stå och se trevliga ut, tänkte faktiskt använda dem också ! :)






Kika in på http://www.skonagronaloppis.blogspot.com/, det finns mycket fint!





Bredvid kannorna en trevlig kokbok av äldre modell, från "Iris o Doris"..




Här är de fina gardinerna som jag köpte på metervara, hos "noll54". I och med att det inte går att rulla ned dem "på riktigt", fick jag behålla hissgardinerna bakom.. (förhoppningsvis kommer det väl en vår, med starkt solljus, även om det är svårt att tro nu..:)

Trevlig helg!

söndag 14 februari 2010

Färg i februari!

Hej! Allt som har med färg och växtlighet att göra intresserar mig just nu! Antar att det är en stark längtan efter vår som tar sig uttryck på det viset.. Häromdagen köpte jag två fina kökshanddukar på Village. Motiven var hyacint på den ena och nyponros på den andra..




Den gröna färgen i motivet matchar visst vår mossgröna färg på dörrkarmarna.. :)



Annat färgstarkt- porslinsburk "Bedas bageri", ur serien "Vår lilla stad" .




Färgglada tulpaner har vi också!
Har också satt upp nya "fusk hissgardiner", eller vad man ska kalla dem, i köksfönstren. De är dock inte i färg, utan neutralt vita. (Det räcker med färg på detaljerna! :) ..Visar kanske nästa gång!




Ha en bra kommande vecka!

tisdag 9 februari 2010

Bröderna Kanolds..

Hej! Tänk vad mycket fint de gjorde förr i tiden! Den här stora gamla plåtburken, t.ex. (Den kunde jag inte motstå på Tradera! ) Den är så fin på alla sidor runt om, så jag vet inte riktigt hur den skall stå, för att komma till sin rätt!





Färgerna är så milda och fina på locket..

Det här är den riktiga framsidan, så det var väl eucalyptus-menthol tabletter i burken.. a´ 35 öre påsen.

På baksidan visas en annan produkt från "Bröderna Kanolds"; Ideal-cacaon, som tydligen var billig men ändå av verkligt bra kvalité.. :)

Nu har jag så mycket jag vill göra, men väldigt lite tid, till det lilla "extra" i vardagen.

OM jag hade väldigt mycket tid, skulle jag: Baka surdegsbröd, baka semlor, sy nya kuddar till vardagsrummet, göra iordning hallen uppe, (Köket får vi vänta med tills det blivit mildare..), leta på loppis efter ett gammalt "hyllskåp" till böckerna, klippa ner pelargoner, så lite frön, göra Tilda-pyssel.. (Köpte ett inspirationshäfte på Panduro, jättemycket fint! )..

Men egentligen är det ju fjantigt att beklaga sig över att man har ont om tid, ..Det finns ju de som har verkliga bekymmer. Och konstigt nog hinner jag ju sitta vid datorn titt som tätt?!..

Tack för att ni tittar in här!

fredag 5 februari 2010

En 11-årings rum

Hej! Vi är kanske många som längtar bort till sol och värme nu,.. vintern har ju varit ganska lång.. eller i alla fall ovanligt kall!
Ett rum hos oss, 11-åringens, är lite "söderhavs-inspirerat", med en stor fondvägg.
Dottern, som bor i rummet, har själv valt tapeten, gardiner mm., och var noga med att det skulle vara lite mer modernt ;) än övriga huset!























Den här lilla tvättkorgen köptes på Lagerhaus! Perfekt att slippa smutstvätt över högt och lågt.. och så en hemmasydd påse till pyjamasen. :)
Ha en trevlig helg!