söndag 27 september 2009

Sovrumsfönster!

Hej! Det går sakta framåt med vårt nya sovrum... De gamla sängarna är under ombyggnad än men det andra börjar bli klart! I dag kom gardinerna upp.. de är vita med vita prickar!













Det var svårt att fotografera fönstret, visar gardinerna i närbild :)..





Ett fint hjärta som jag köpt hos "Lisa-Maja" med bloggen "Kärt och Blandat"! Jag har även köpt mer saker av henne, det visar jag snart också..



Jag tog några sticklingar av Dr. Westerlunds blomma ( Heter den väl..?) och fick plötsligt se att den börjat blomma! Har aldrig lyckats med det förut, kul!

Loppis-lampan som jag sydde lampkjol till passar bra i fönstret, och vilket mysigt sken det blir!

Hoppas jag kan visa bilder på hela sovrummet snart, ska bli så lyxigt att få ett eget, avskilt sovrum för det har vi inte haft på över fem år!

Hej svejs!

måndag 21 september 2009

september-trädgård

Hej! Vilken härlig helg det har varit, varm och solig! Tur för oss , i den här delen av Sverige, att vi alla fall fick en fin September! Än går det att njuta av trädgården.. men inte av äpplen i år heller tyvärr. Våra äpplen har nästan alla fula bruna fläckar. Det kanske är träden som blivit för gamla?





Chiliplantan vann jag på växtmarknads- lotteriet i Maj , nu är frukterna äntligen mogna!





Inte riktigt dags att byta till höstblommor än...







En vän i trädgården- utekaninen Ludde. Även han njuter av den sköna årstiden!


Tack för att ni kikar in här! Hej så länge!

















torsdag 17 september 2009

Nya favoriter..

Hejsan! Från loppisbesöket för ett tag sedan, där jag spenderade hela 45 kr ;) fick jag med mig några nya favoriter till köket. Nämligen gamla vaniljsocker och bakpulver-burkar. Hittade dem i en låda under ett bord, tror damen som hade loppisen tyckte de var skräp och liksom hade ställt undan dem..


Sådana här saker dras jag till på alla loppisar,och det är lätt att man köper på sig för mycket småsaker. Men vem kan tänka på det när de bara kostade 1 kr. styck?! Man blir ju glad av att bara titta på dem!










Det var faktiskt innehåll kvar i burkarna! Undrar vad bäst före -datumet var? :)





Ha en trevlig helg!

söndag 13 september 2009

Piffad korg!

Hej! Man blir ju inspirerad av många duktiga pysslare på olika bloggar, länge har jag sett stämplade texter på allt möjligt, t.ex kuddfodral. Jag införskaffade också en stämpelsats från Clas Ohlson, och en gammal korg fick sig lite ny färg och en textrad!










Först letade jag efter nån textrad på svenska, men hittade ingen som jag tyckte passade eftersom korgen ska stå i sovrummet. Tänkte att den skulle stå bredvid sängen & innehålla tidningar! ..så jag hittade en någorlunda passande latinsk textrad. (Nej, det blev inte "Carpe Diem":)


"Acti laboris iocundi" - "Efter avslutat arbete är vilan skön"


..och vad passar väl bättre än att lägga sig och bläddra i en härlig inredningstidning efter en slitig arbetsdag? :)


Men nu är det inte dax att lägga sig, nu ska jag se på en ny svensk dramaserie, "mannen under trappan"- verkade lite läskig!


Ha en bra kommande vecka!!

onsdag 9 september 2009

Groda i tvättstugan!

Hej! Nu har jag inte kunnat hålla mig ifrån Tradera- igen :).. nu blev det en gammal bild på en groda, som inhandlades! Tyckte att den passade bra i tvättstugan, har ju lite andra detaljer i grönt och beige där.



Gamla tvättfat och strykjärn är också fint!
Nu ska jag inte slita ut mig med tvätt, nej , jag ska ta ett varmt bad och en kopp med te med honung i. Halsen känns som ett rivigt sandpapper och den där oangenäma sjuk-känslan i kroppen börjar göra sig påmind..:(
Hej så länge!

lördag 5 september 2009

Livets små glädjeämnen..

Hej! Jag tycker att det är så roligt med bloggandet! Anledningen till det är att man delar sitt intresse med andra personer. Oftast okända personer , men det tycker inte jag spelar någon roll! Det känns ju nästan som att man känt varandra sedan länge :) ..Till livets små glädjeämnen hör också loppisbesök! I går eftermiddag var jag in i en Loppisbod här i stan som varit stängd över sommaren. Bäst att passa på att gå dit direkt, tänkte jag. Han kanske har en massa skolplanscher och gamla potatiskorgar och allt möjligt (man egentligen inte behöver :).. så var nu inte fallet, men den trevlige ägaren frågade om jag inte ville dricka en kopp kaffe samtidigt som jag gick runt och kollade..! Gissa om det var trevligt! Och jodå, lite grejer köpte jag med hem.. men det visar jag en annan gång.
Bilderna idag är på grejer som var med i förra lördagens loppis-köp.













Gammal kvarn 1 kr, te-sil 1 kr, fint litet fat från Gustavsberg 10 kr!
Tack för att ni tittar in här!




tisdag 1 september 2009

Ljushus!

Hejsan! Nu är den första höst månaden är här, både tråkigt men ändå befriande skönt på något sätt.. Visar några bilder på zinkhuset jag köpte häromveckan. I vintras var jag helt "besatt" ;) av ljushus a´la Walther & co, för att de är så himla mysiga, men tyvärr i dyraste laget tycker jag. Därför slog jag till direkt när de fanns på "Village" för en betydligt rimligare peng!







Det är någonting med små miniatyr hus som jag är så förtjust i, har det att göra med dockskåps-minnen från barndomen tro? Kanske.. kommer alla fall ihåg att en väldigt mysig grej var att lägga sig i det nedsläckta 70-tals barnrummet , med bara belysningen i dockskåpet tänd :) !


Ha det bra!