lördag 29 augusti 2009

Lördags-loppis!

Hej! I dag var vi på en liten tillställning här i stan, kallat "Folkfest vid Lambergskanalen". Där hade de bl.a en bra loppis, där jag köpte lite smått och gott.





Det som inhandlades var bl.a den här gamla brickan som låg i en fyndlåda, 1 krona betalade jag för den! Ljusstakarna som också är gamla kostade 10 kr. styck! De fick bli ett fint stilleben på skänken i hallen.

"Tavlan" bakom är en plansch som jag hittade på loppis tidigare i somras. Den var väldigt stor och hela bilden var inte snygg, så motivet som var fint klippte jag ut och limmade upp på en plywood-skiva. Den har en klämma upptill för upphängning som jag köpt på "Iris o Doris".

Köpte som sagt lite mer på loppisen, 45 kr. spenderade jag totalt :), så det blir fler loppis-inlägg framöver!

Ha det bra!

tisdag 25 augusti 2009

Beroende!

Hej! Måste erkänna en sak; jag är, periodvis, smått beroende av att kolla under rubriken "kuriosa" på tradera :)... Oftast slösar jag bara bort värdefull kvällstid på att kolla på saker som jag inte gillar, men ibland stöter jag på något litet "guldkorn" och lägger ett bud!.. Och ibland blir det jag som får högsta budet! Som nyligen när jag budade hem den här gamla ordertavlan som enligt säljaren ev. kom från Kockums-fabriker. Den blev jag väldigt nöjd med, ett av mina bättre köp på Tradera faktiskt :)



Vacker gammal handstil , (den går inte att sudda bort!)



Här står den nu i köket i väntan på sin plats, bilden blev suddig för det var så dåligt ljus i köket nu i kväll.. mörkret kommer tidigare och tidigare nu. I dag, apropå mörker, impuls-köpte jag en ljuslykta modell "zinkhus" på Village! Inget äkta från Walther & co, men ett snarlikt som var flera hundra kr. billigare än vad originalet skulle kostat! Det kommer att tändas ljus i det många ruggiga höstkvällar framöver... visar nästa gång kanske!

På återseende..

torsdag 20 augusti 2009

Lampans "nya kläder"..

Hej! För ett tag sedan köpte jag en lampa på en återvinnings- butik här i stan, 20 kr kostade den, helt överkomligt pris, lampan var rätt så ny...



..Men då såg lampan ut så här, tyckte den hade potential att bli finare :)..

Först målade jag lampfoten grå.. (färgrester hade vi hemma!)

Sedan försökte jag mig på att sy en lampkjol av ett gammalt lakan, så här blev det, helt OK ! Bandet som jag använde sprättade jag av från lakanet. Det var precis som att sy en gardinkappa förresten, ganska enkelt!

En fin lampa blev det, för endast 20 kr & en liten arbetsinsats ! Tapeten bakom är en fondvägg i vårt nya sovrum, som inte är klart än :( ..men som vanligt är allt lull-lull fixat först!

Den här ramen målades vit för den var skadad på flera ställen, ska försöka få en fin bild till den!

Det var allt för idag det... Ha en trevlig helg!

söndag 16 augusti 2009

En sensommarvandring i trädgården..

Hej! I trädgården just nu är det mycket hög växtlighet och det spretar åt alla håll.. skulle behöva mer växtstöd lite överallt! På vissa platser, där jag trodde att det skulle prunka och blomma överdådigt nu, där har sniglarna varit framme tyvärr, så de växterna är ingen vacker syn nu :(

Vit solhatt, den gillade inte sniglarna tack och lov!





Vit fingerborgsblomma..




Krukor står det lite här och var , nu på sensommaren är det lätt att man börjar slarva med vattning och att nypa bort gamla blommor har jag märkt..



Någon gammal sorts Rudbeckia tror jag det här är, vissa stänglar är nästan 2 m!



Petunior, lobelia och karpaterklocka på grindstolparna..



Kolla vilken liten sötnos som hälsade på en kväll när vi satt och fikade i trädgården! Han lät sig väl smaka av våra mariekex, åt nästan ur händerna på oss!


Tack för att ni kikar in här, och för alla snälla kommentarer om burkarna i tidigare inlägg!


Hej så länge!

tisdag 11 augusti 2009

Nygamla burkar..

Hejsan! Tänkte visa lite mer från fyndlådorna ;), nämligen teburkar som fått sig en liten make-over. De var svarta med asiatiskt motiv på, sådana där vanliga som finns i te affärer, en hel drös fick jag med mig hem..












Med lite vanlig målarfärg och motiv från Panduro mm. blev de så här istället ! Inte helt olikt Greengate, tycker jag :) Nu gäller det bara att hitta plats och användningsområde till burkarna.. vad roligt det var att pyssla förresten! I sommar har jag vissa kvällar lyssnat på reprisen av "sommar" i radions P1 samtidigt som jag målat och grejat lite.. det saknar jag nu när semestern är slut! Men med hösten kommer ju fler tillfällen till pyssel!

Ha en fortsatt bra vecka!

torsdag 6 augusti 2009

Knappar och syskrin!

Hej! På auktionen jag nämnde i det förra inlägget, ropade jag in den här fina gamla glasburken med knappar, spännen, hyskor och hakar i! Trevlig att ha framme som dekoration..






Jag har plockat ur allt som inte var knappar, och det blev en hel del kvar..



Här syns det vad stor burken är, den får stå i tvättstugan så länge, i väntan på en mer framträdande plats i köket på övervåningen = pysselrummet..



Det var nästan bara "vardags knappar" i burken, men några lite finare, annorlunda knappar fanns också i .
Synd att man inte syr eller stickar kläder.. finns det någon som har tips på pyssel med knappar som man kan göra? Skriv gärna och tipsa i så fall :)



Det här gamla syskrinet var också med i priset, 40 kr! Väldigt slitet och säkert kommer det från hon med knapparna.. jo, det var en hon , för vissa knappar av samma sort var prydligt märkta med text typ " Svart jumper" eller "grå kappa"!


Det är originalmålningen som är kvar, färgerna har blivit väldigt matta med åren men det gör ingenting. Nej, nu får det räcka med fyndlådor och andra småpryttlar känner jag, har för mycket plotter nu, som jag inte visat här! Nästa auktion som besöks; då SKA det vara kökssoffa eller stort matsalsbord som ropas in! .... Punkt slut.. :)

söndag 2 augusti 2009

Allt är blått just nu!

Hej! Håller så smått på med att få i ordning våra blivande sovrum på övervåningen. På bilden ser ni en stol jag köpte häromdagen. 100 kr betalade jag på en antik/loppisaffär. Den passar bra till skrivbordet i lillebrors rum. Den var också klädd med mitt blå favorittyg., perfekt!

Benen går i lite barock-stil nästan.. nedan en Blå hissgardin som sattes upp i fönstret, färgen syns inte här på bilden :) och krukorna i fönstret köptes på Hemtex, det var 70 % rea på dem!



Krukorna var mörkgrå först, men de målade jag om till vitt i stället!





En -av alla- regniga dagar bakades det "Blueberry cheesecake" och vanlig blåbärspaj,
Den här blev faktiskt inte så god som jag hade väntat, vet inte om den var inne i ugnen lite för länge..det gick nämligen inte så lätt att få färg på kakan :(



Mer blått - karamellburkar från Tradera och glasskål från fyndlåda på auktion! Förr har jag inte gillat blått så mycket men jag börjar göra det mer och mer märker jag!
I kväll var jag på auktion en snabb-sväng, och ropade in några små saker, och en sak är säker jag kommer aldrig mer i hela mitt liv behöva köpa knappar :) Visar nästa gång! Ha det bra!