tisdag 28 juli 2009

I fyndlådan..

Hejsan! Ja, det blev auktion i lördags...till slut! Efter lite felåkning i värmlandsskogarna, i spöregn så att man till slut inte såg vägen mm.. Men skam den som ger sig..






Den här burken ropade jag in, tillsammans med en gammal mjölkflaska. 100 kr som jag betalade var inget fyndpris direkt, men det jämnade ut sig senare när jag ropade in 3 fyndlådor! Jag såg nämligen två fina 40-tals ramar (mellan alla paraplyer som var i vägen) och tänkte att de ska jag lägga ett bud på. Då la de till en massa annat "skräp" också, för just då vräkte regnet ner och allt var på väg att bli mer eller mindre förstört av all väta. 30 kr ropade jag och auktionisten klubbade direkt! Fotoramarna var jättefina så det var ett bra pris.. men när jag skulle betala så fick jag reda på att det totalt var 3 lådor jag ropat in! Det var mest krafs i, men lite fina saker också faktiskt, bla:

En rolig liten mandelkvarn som jag hängde i skafferiet..

Några brickor..

7 somriga kaffekoppar med 6 st fat :).. och köksredskap..

En cool lampskärm i plåt..

och en massa saker till som klockradio, litet väckarur, nya teburkar från nedlagd tebutik, + skräp till gratislådan till vår kommande loppis ;) ! Ja det var väl OK att betala 30 kr i alla fall?

Och fotoramarna visar jag en annan gång! Hej Svejs!

fredag 24 juli 2009

Ett fint smycke!

Hej! När jag beställde lite saker från http://www.idemakeriet.se/ , köpte jag det här smycket också. Det är handgjort av en kvinna i Polen, som tillverkar smycken av gamla tidningsurklipp, brev mm. Visst är det fint?






Det här motivet är så rofyllt och fint..





..Och baksidan är likafin den!





Det hänger på den lilla pigtittaren i sovrummet..





En liten sommarbukett står bredvid..



Och här en "pyramidklocka", impuls-köpt på lokal växtmarknad... hade ingen aning om att den skulle bli så hög! Sådana här måste jag köpa mer av!

Blommorna blev en positiv överraskning, synd att jag inte planterade den här växten längre bak i rabatten bara..

Nu ska jag förbereda lite inför grillning i kväll! Bäst att passa på mellan regndagarna :)..och vill det sig väl blir det auktion imorn´, jippi!

Trevlig helg!

torsdag 16 juli 2009

Äventyr i finnskogen

Hej! För några dagar sedan var vi upp till Norra delen av Värmland, den delen som kallas "finnskogen". Tyvärr hade vi inte så bra väder, men vad gör det egentligen..


... När naturen är så här vacker ?








Älg kan man ofta stöta på i finnskogarna, visade det sig!




Finnarna som kom till den här delen av Sverige hade med sig tron på det övernaturliga. Vi ägnade oss också åt lite ockulta äventyr :) Här ser ni en av många märkliga formationer i marken, som var på ett ställe vi besökte!







På väg hem igen stannade vi på "Heidruns Café" I Fensbol strax utanför Torsby. Väl värt ett besök för den kulturintresserade, och andra som vill äta eller fika i mysig miljö!



Hej svejs!

söndag 12 juli 2009

Skafferiet


Hej! Det enda som är bra med dåligt väder är att det blir lite mer gjort hemma. Nu är vårt "nya" skafferi målat invändigt, väldigt tråkigt målarjobb, :( men det blev bra till slut! Försökte inreda skafferiet både fint men ändå praktiskt!








Ikeas glasburkar fick ersätta några gamla Tupperware plastburkar...



Lite gamla plåtburkar fick vara med också också för känslans skull..

Lite krokar från städskåpstiden fick hänga kvar..

Längst ner i skafferiet står den här fina korgen! Tyget är ett favorit-tyg! På "Iris o Doris" köpte jag den. Bakom en bricka köpt på Loppis.

Nu får vi se vad vi hittar på för nya projekt om det trista vädret fortsätter.. :(

Tack för att ni tittar in här!

onsdag 8 juli 2009

Grand Hotel..




Hej! Häromdagen gjorde jag en liten beställning hos Gerda med bloggen och webbutiken "idémakeriet". Redan idag kom grejorna , det var bla. den här fina emaljskylten i gammal stil!




"Grand hotel Du Louvre" ,.. den skall få stå på en hylla i sovrummet så småningom. (På bilden ser den lite mer gul ut än i verkligheten )







Nycklar till hotellrummet ;) köpta på "Confetti", Karlstad.










Den här ramen köptes på loppis, målades vit och försågs med hönsnät. Tänk vad mycket bra tips man får på alla bloggar! Sån här "anslagstavla" är det många som har..





Även det här märket kommer från http://www.idemakeriet.blogspot.com/ , kolla gärna där, det finns mycket fint! Köpte lite annat också, som jag visar vid senare tillfälle..




Under en linoleummatta på golvet i skafferiet som målas just nu, hittades sidor från en gammal Göteborgsposten årgång 1942. Den här roliga annonsen klippte jag ut därifrån!



Det var allt för nu, återkommer med ett skafferi-inlägg snart :) Ha det bra!

lördag 4 juli 2009

Pyssel i skafferiet!

Hej! Vad gör man en fredag kväll när man just jobbat sista dan´inför semestern,.. och är helt slut i 30 graders värme? (och åskan går = datorsladden urdragen..) Sätter sig till ro, äter och dricker gott? Nej, sätter igång och bär, och rensar bland pysselgrejer som stått "inknökade" i ett trångt överskåp i köket!

Det gamla, trånga, "pysselskåpet" i köket nere..





..Och det nya som är i skafferiet i köket på övervåningen! Som ni ser överger vi inte den mossgröna kulören ;) köket på övervåningen i vårt hus skall vi behålla till just pysselrum.






En del fina konservburkar kan få tjänstgöra som förvaringsplats till penslar och pennor..


Det är skönt när man SER vad man har för pysselmaterial, gjorde vi inte förut..









Nu skall jag försöka ropa in en fin gammal kökssoffa till det här köket på auktion. (Det här rummet är inte högprioriterat när det gäller renovering..) men vill ändå göra lite trivsamt så att skaparglädjen infinner sig :)

Och en rolig grej som snart ska påbörjas är det riktiga mat-skafferiet i köket nere! Det har varit fullt med städsaker, glödlampor och annat fram till nu, men nu skall även de sakerna byta plats så att skafferiet kan få sin gamla funktion tillbaka!

Hej på ett tag!