tisdag 28 april 2009

Fortfarande grönt..

.. I vårt kök! Jepp, det är väldigt grönt och kommer så förbli minst ett par år till, tyvärr..
Men i helgen plockade jag bort lite grejer, i bästa Feng-shui anda, så nu känns det lite lättare att "andas" i köket!






Här var det tomt på kakfaten.. :(






En fin bricka med fåglar, beställde jag för ett år sedan drygt av Maria med bloggen http://www.jagblommar.blogspot.se/ ..





Den här kryddhyllan sväljer en hel del småpryttlar som gem, gummiband, batterier mm. Först tänkte jag måla över den intensivt orange färgen på handtagen, men sen hejdade jag mig.. bäst att behålla originalskicket!





Bredvid spisen...



På den här bänken brukar det hamna allt möjligt krafs.. alla i familjen har olika toleransnivå när det gäller städning ...grr! Så här skall det se ut! RENT och UNDANPLOCKAT!

Kanske lite väl stora etiketter..?

Avslutar med en bild på mitt senaste loppisfynd, "Hultmans cacao" burken. Just det, den grejen tillkom visst..! Jag sa ju att jag hade rensat bort saker..antar att det är så det är för många loppisgalna människor, mer prylar in till hemmet än vad som plockas bort :)

Ha nu en härlig Valborgsmässoafton! ..Och 1:a Maj!

torsdag 23 april 2009

Nytt liv i gamla lakan!




Hej! när jag var i Rejmyre för ett par månader sedan köpte jag ett litet väggvitrinskåp, på en liten antikaffär. Då fick jag med två gamla lakan på köpet. Nu har jag använt de till att sy "rull-upp" gardiner av. (enklare att sy än riktiga hissgardiner..)




Blev helt OK resultat, tycker jag! Och billigt framförallt :) Det enda som kostade var kardborreband som jag använde mig av till upphängningen, tråd hade jag ju hemma och lakanen var ju som sagt gratis.. tycker det blev lite sommarkänsla i vardagsrummet!

En fin gammal fotogenlampa!

En favoritblomma, vit pelargon, inhandlades på Hagatorget på väg hem från jobbet igår!

Nu skall jag sätta mig och se en film jag länge velat se; "Maria Larssons eviga ögonblick" av Jan Troell.. känner på mig att den kommer att vara bra!

Trevlig helg till alla som kollar in här!

lördag 18 april 2009

Vårtecken i trädgården!

Hejsan! Nu har vi haft fint väder med sol och temperatur på ca 12 grader dagtid ett tag.. det börjar märkas i trädgården! Visar lite bilder på hur det ser ut hos oss nu..

Soffan på vår altan är Ikeas "Mälarö", det gamla täcket är bra som sittdyna mm, än är det ju lite kallt i vinden också.. vad härligt när man kan ta pauser ute och bläddra i en trevlig tidning!

Penseer har jag lite varstans, den här ljusgula sorten är fin !

..Men vita är ju minst lika söta, de här gulliga krukorna köpte jag hos "Syster Lycklig" för några år sedan..

På grindstolparna har det hamnat blå och vita penseer..

Annat blått i trädgården, "Ormöga" som blommar med små, små blommor!

En "Bollviva" som är ny för i år! Bakom den syns b.la Allium som är på gång rejält..

Den gamla bänken i gjutjärn har fått komma fram igen. I förgrunden salvia, den håller sig ganska fräsch vintern igenom, men är det någon som vet om man ska man klippa ner den på våren?.. I bakrunden syns visst en av alla fula plastsäckar vi har överallt nu också..! Det är mycket löv, grenar och skräp kvar att kratta än. Men vilken härlig tid vi har framför oss nu! Helt plötsligt ser man grannarna igen,.. alla barn leker med alla.. tänk om man kunde ha semester hela maj månad, vilken dröm!

Hej så länge!!

tisdag 14 april 2009

Fina bokstäver..




Hej! För en tid sedan hade jag turen att vinna en bokstav www.noll54interior.blogspot.com..,
jag valde bokstaven G eftersom vår gatu-adress börjar på den bokstaven! Hade jag valt någon i familjens "första namn bokstav" så skulle väl någon annan bli avundsjuk.., så då undvek jag det på ett smidigt sätt.. tack Eva-Karin!



Hos "iris o Doris" har jag köpt det här inramade brodyr-arket ( vet inte vad det kallas..?) Det har så fina bokstäver! Tyvärr har jag aldrig själv broderat någonting, men det skulle vara roligt att pröva!

De översta bokstäverna skulle jag nog välja om jag skulle pröva på det här med broderi..

..Men det får vänta ett tag för först skall jag sy två hissgardiner av gamla lakan och en vimpel tänkte jag även sy.. i vaxduk! Fick tips i Leilas nya magasin :) Å så är det ju dags att börja på med trädgårdsarbetet nu. Här i trädgården har nästan alla perenner börjat visa sig bara de sista dagarna, vad roligt det är, speciellt i början av säsongen!

Allt för idag! Ha det bra alla som tittar in här!

torsdag 9 april 2009

En liten påskhälsning..

Hej! En härlig påskhelg har vi framför oss, den har redan börjat bra! FBK har tagit SM-guld i hockey :) och väder-prognosen lovar sol och varmt!


Tänkte faktiskt göra något ovanligt för en gångs skull... försöka ta det riktigt lugnt!

HA EN RIKTIGT GLAD PÅSKHELG !

söndag 5 april 2009

Äntligen klart!



Hej! Oj, vad helgerna går fort jämt! Vi är så gott som klara med vår tvättstuga nu, så jag tänkte äntligen visa lite bilder på hur det blev... en hel del bilder förresten :)









Dörren målades och försågs med text "tvättstuga"... nu går vi in!









Allt känns så stort när det blir ljusare, här var det smutsgula väggar förut.. brunt tak och golvet var i "rå" betong som inte sopats särskilt noga under de snart 5 år vi bott i huset..









Här finns det plats att vika tvätt .. och tvättkorgarna göms under skynkena.









Burkarna med tvättmedel har jag ju visat förut..









Glasburken köptes för en tia på loppis i Koppom :)









...och strykbrädan ropades in på auktion för 20 kr! Inte så praktisk, jag vet..men det estetiska är ju också viktigt!









Gardintyget inhanlades på Noll54, den lindlblomsgröna färgen passar bra på våren!









Det här tvättfatet satt i en liten toa som vi tyvärr fick riva för att göra en trapp ner till källaren. Nu fick det nytt liv i tvättstugan istället. Inte helt praktiskt i ett badrum i alla fall, med separata kranar för varm och kallvatten !









Det är snyggt med gamla kranar !






Kanske kommer strykning bli en mer återkommande aktivitet nu? Vi får se.. en sak är säker: vi saknar inte den gamla tvättstugan ! Känsliga "tittare" varnas :


Nej, det är inte klokt.. men så här såg det faktiskt ut! Den gamla vedeldade tvättmaskinen ni ser här ovan var nog toppmodern 1932, när huset byggdes! (Varför har vi haft förresten haft fula plastblommor stående på den? )


Det var en hel del bilder det! Tack för att ni tittar in och tack för kommentarer i tidigare inlägg! Önskar er en härlig PÅSK vecka !