söndag 29 mars 2009

Gult är (inte) fult !

Hej ! Så här i påsk-tider har jag inget emot att ta in lite gult i hemmet. Det är trots allt en färg som lyser upp en hel del när man längtar efter att våren ska ta fart på riktigt!

Påskliljor och forsythia-kvistar på köksbordet, och ett fågelbo som jag gjorde av nedfallna grenar från björkarna i trädgården.

Vaktelägg i boet...

Mini- påskliljor "tete a tete" är bra att plantera ut i trädgården sedan, så får man njuta av dem kommande vårar också!

Annat gult här hemma är de här muggarna som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Många gånger har jag och min bror druckit o´boy eller mjölk i dem här under 70-talet...varje detalj i dekoren har studerats om och om igen.. de här skulle jag inte kunna göra mig av med!

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och måla golvet för sista gången, i nästa inlägg ska jag visa bilder! Tack för alla kommentarer och ha en bra vecka :) Återkommer !!

måndag 23 mars 2009

Våffeldags !

Hej ! Nu på onsdag är det ju våffeldagen, men vi tjuvstartade häromdagen och gräddade våfflor till lunch... vårat våffel-järn är gammalt, jag tror det är från 50-talet. Den här lite bulliga modellen är trevlig och bottenplattan har en fin gräddvit kulör.






Fast att det är ett gammalt våffel-järn så blir det ganska bra resultat! När det här järnet går sönder skulle jag gärna skaffa ett nytillverkat i den här gamla stilen, om det nu finns? (Kylskåp, brödrostar mm. finns ju i retro-stil så det dröjer väl inte förrän det finns våffeljärn med ..)

Nu ska jag ner till tvättstugan och måla sista varvet på en gammal strykbräda som jag ropade in på auktion i somras, hoppas jag kan visa bilder på hela tvättstugan snart!

Oj, nu märker jag t.o.m själv att det bara låter som att vi har GAMLA grejor!! Och det har vi ju...nästan! :) Ha en bra vecka!

fredag 20 mars 2009

Ett gammalt täcke



Hej alla ! För ett tag sedan öppnade det en ny liten butik med lantlig inredning här i stan, "Iris o Doris". I skyltfönstret hade de ett blommigt täcke som låg vikt över en trädgårdssoffa... färgerna på täcket bröt av så himla tjusigt mot de andra färgerna i skyltfönstret; Grått, Svart och Vitt !


Var tvungen att köpa det trots att sovrummet som VI har nu inte gör täcket rättvisa..

Här hänger det! Föreställer mig det som ett överkast nederst på en gammal svart säng, bäddad med vita sängkläder..

Det här färgerna och mönstret skulle bryta av så fint..

...Det blir liksom inte samma sak med en babyblå :) tapet och ljusbrun plastmatta från 70-talet som ska föreställa parkettgolv ! Det värsta jag vet är när något material ska föreställa något som det inte är! ( Undantaget visst måleri ) Som tur är har vi trägolvet kvar under den här bedrövliga mattan..

Nej, nu ska vi snart gå ut i solen och njuta av en ledig fredag! Om man nu kan kalla den "Ledig" när det skall klaras av både storhandling och tandläkarbesök, tvätt.. och sömnad av ett stycke troll-dräkt inför en maskerad i helgen!

Ha en skön helg !

söndag 15 mars 2009

I köksfönstret!



Hejsan! Här har vi haft sol hela eftermiddagen idag, härligt! Tog några bilder på blommor i våra köksfönster..

Körsbärsgrenarna börjar blomma!..och när jag klippte ner pelargonerna tog jag några sticklingar som nu sitter i vatten.

Rosmarinen sitter i en gammal kakaoburk, bredvid en gammal samarin flaska.

De här pelargonerna ser inte mycket ut för världen just nu, men med vårsolens hjälp så dröjer det inte länge förrän de tagit fart..

Här är jumbokoppen igen, som jag vann hos "sköna och gröna" ! Har satt i hjärtan på tråd nu istället för pärlhyacint som jag hade först. Plättarna i luften växer så det knakar..

Den här veckan som kommer ska jag försöka få tid att måla en gammal skänk som jag har fått av en granne, tänkte den skulle få stå i tvättstugan! Gardiner mm. behöver vi förvaringsplats till så den kommer nog passa bra där.

Önskar alla en bra vecka, hoppas solen håller i sig..!

onsdag 11 mars 2009

Stiltje..

..råder på renoveringsfronten! Det är en envist återkommande feberinfektion som gör att det inte hinns med annat än att få vardagen att gå ihop! Och tvättstugan som bara väntar på att få bli klar.. :( frustration !! Gardinerna är t.om färdigsydda, "lull-lullet" införskaffat... ja, sen är det ju "bara" lite rör som skall dras om, bänkskivor som ska sättas upp, golv som ska målas....



Tygpåsen är klar! Till klädnypor kanske..

Får drömma om blommande rabatter istället, så här fint såg det ut i juni förra året...


Alliumsorten heter "Kirgislök", så himla fina. Synd att de blommar så kort tid!
Allt för idag.. tack för att ni kikar in här!

söndag 8 mars 2009

Orientaliska ägg !



Hej! I fredags var vi till Panduro och köpte lite material till påskpyssel. Köpte lite mindre ägg i styrolit och servetter samt decoupagelim bl.a.. blev sittandes framför "Lets Dance"
och pysslade. ( Varför är det alltid så svårt att bara sitta still och se på TV ? )





Jag återanvände några av kidsens påskägg från tidigare år - de där med skrikiga färger -och i stearinljusens sken, och vid åsynen av lite inredningsdetaljer som går i orientalisk stil, tyckte jag äggen skulle få en lite orientalisk touch även dem !

Buddha huvudet är köpt på Indiska, den lilla buddhafiguren är en present köpt i Bombay, Indien ... Påskägg från troligtvis Ica :) !

Har sett en uppmaning " Använd det du har " på en del bloggar, en jättebra uppmaning som jag tog fasta på när jag häromdagen hittade den här ljuslyktan i ett skåp. Även den köpt på Indiska, för ca 10 år sedan skulle jag tro. Det satt några glaspärlor i gammalrosa längst ner, dem tog jag bort och satte dit överblivna glasprismor istället.

Ja, det var lite i den orientaliska stilen det..ska förresten försöka göra lite ägg i Vintage stil också, men vet inte riktigt hur man skriver ut sådana bilder.. Tips mottages gärna!

Ha en bra vecka!

onsdag 4 mars 2009

Bilder från hallen

Hej! Vi har två hallar hos oss,.. den lilla hallen som man först kommer in i , är inte renoverad.
Den andra hallen ser ni här. Det var det första rummet som vi var tvungna att renovera p.g.a att vi flyttade en hel del garderober därifrån..





"Hyllan", eller vad man ska kalla det, fick vi bygga för att inuti den få ståhöjd i en nygjord trapp ner till källaren. Vi går alltså ner till källaren bakom dörren in till vardagsrummet, som ni skymtar rakt fram.







Vitrinskåpet som jag målade står här nu..den uppmärksamme ser också att vi inte hade lärt oss att tapetsera hörn.. :) tur att man lär sig mer efter hand! Måste förresten rätta till det..nån dag...





Egentligen gillar inte jag oäkta blommor, men gjorde ett litet undantag för de här primulorna..





Innan vi flyttade hit 2004,.. lovade jag att "när vi köper hus - då skall vi ha en HEL VÄGG full av teckningar ! " Nåja.. en halv vägg lyckades vi åstadkomma i alla fall !


Det knepigt placerade väggskåpet är byggt för att dölja proppskåp och förvara nycklar i. Målade det med skoltavel färg, så fick det en kom i håg funktion också !

Här pyntas det om efter säsong, telefonen i bakelit är en favorit så den får alltid stå kvar.. tavlan bakom är en tidning från december -31 som hittades inuti väggen när vi gjorde trappen ner till källaren , visar den lite närmare en annan gång!

Hej så länge!